Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

1 Miljoen euro voor Hengelose villa Markant, dat oude allure terugkrijgt

Villa markant deldenerstraat hengelo
Investeerder Hephaistos-Skapa is als winnaar uit de bus gekomen bij de verkoopprocedure van villa Markant aan de Deldenerstraat in Hengelo.
Beeld: Google Streetview

Investeerder Hephaistos-Skapa is als winnaar uit de bus gekomen bij de verkoopprocedure van villa Markant aan de Deldenerstraat in Hengelo. Het bedrijf wil er een aantrekkelijke woon- en werkomgeving creëren voor jonge ondernemers, met name in de IT-sector. Achter het pand, waarvan de buitenzijde zoveel mogelijk in oude staat hersteld zal worden, komt een woongebouw met acht appartementen voor jonge starters.

Start-ups en scale-ups

Volgens het gemeentelijk persbericht kunnen straks 'start-ups en scale-ups die ontstaan zijn bij ROC van Twente, Saxion en Universiteit Twente in Markant verder groeien om de volgende sprong te wagen'. Kantoorruimtes worden afgestemd op de fase waarin het groeiende bedrijf zich bevindt. "De mogelijkheid om binnen het pand door te kunnen ontwikkelen en groeien onder de vleugels van gerenommeerde partijen maken dit concept uniek", aldus de gemeente Hengelo

Het gebouw wordt volgens de gemeente Hengelo 'volledig in zijn waarde gelaten en deels weer teruggebracht in zijn oude glorie, bijvoorbeeld door het terugplaatsen van het torentje'. De hellingbaan aan de zijde van het Mitchamplein en de stalen noodtrap worden verwijderd. Ook binnen worden waardevolle en beeldbepalende elementen behouden.

“De mogelijkheid om binnen het pand door te kunnen ontwikkelen en groeien onder de vleugels van gerenommeerde partijen maken dit concept uniek.”

Cultuur-historische waarde

Gemeente Hengelo is in 2021 gestart met de verkoopprocedure waarbij potentiële kopers een visie moesten ontwikkelen voor de villa en het naastliggende terrein. Acht belangstellenden dienden een plan in. Daarvan gingen de drie beste plannen door naar de selectiefase. Bij de selectie is onder meer gekeken naar het behoud van de cultuur-historische waarde van het pand, de relatie tussen het plan en de omgeving, de parkeeroplossingen, de presentatie en de prijs.

Hephaistos-Skapa scoort op zowel de kwaliteit als de prijs het hoogst en gaat 1.001.930 euro voor het pand en de grond betalen.

Markant deldenerstraat
Lees ook
Wie weet er wel raad met villa Markant?

Woongebouw

Het Stadsblok wordt een 'opvallend woongebouw'. Er is gekozen voor een gestucte witte gevel en een kap in koper. De woningen worden in de verhuur aangeboden en zijn met name bedoeld voor jonge professionals en expats. In de kelders kunnen fietsen en auto’s geparkeerd worden. Dit om te voorkomen dat werknemers, bewoners en bezoekers hun auto in de Dichtersbuurt parkeren.

Rond de gebouwen komt een park. Veel bestaande bomen blijven staan en er worden nieuwe bomen geplant. Samen met Stichting Heartpool wordt kunst uitgekozen om hier in de buitenruimte te plaatsen.

Impressie markant hengelo 2022
Het woongebouw komt op het zuidelijke deel van de kavel, links op deze impressie.
Beeld: Google Streetview
Kaart markant 1twente
Lees ook
Oeps, foutje! Sovjet-Unie bestempelde Markant ten onrechte als militair doel
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.