Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Tien winnaars tijdens tiende Vrijwilligersevent mét speciale jubileumprijs

Tien glunderende vrijwilligers op het podium bij Schouwburg Hengelo, dinsdagavond tijdens het tiende vrijwilligersevent. Traditioneel worden jaarlijks de vrijwilligersawards uitgereikt om daarmee Hengeloërs in het zonnetje te zetten die zich belangeloos inzetten voor hun vereniging of organisatie.

Hengeloërs

Vanwege de tiende editie van het event werd een speciale Jubileumprijs uitgereikt. Die ging naar de Jeugdraad in Beckum. De andere onderscheidingen gingen naar negen vrijwilligers in drie categorieën van sportverenigingen tot de lokale omroep en van ontmoetingsgroepen tot een schrijverscafé. Zij mochten een geldprijs in ontvangst nemen variërend van 200 - 500 euro. De eerste prijswinnaar kregen daarbij nog een award.

Corona

Het was voor het eerst in ruim twee jaar tijd dat het event fysiek plaats kon vinden. Door corona werden de awards in 2020 op een alternatieve manier uitgereikt, vorig jaar werd het event op het laatste moment afgeblazen en noodgedwongen verplaatst door de lockdown en coronamaatregelen.

Dinsdag was het dan eindelijk zo ver met veel blije gezichten in de Schouwburg van meer dan vijfhonderd Hengelose vrijwilligers. Meer dan dertig vrijwilligers zaten als genomineerden in de zaal in spanning of zij er met één van de prijzen vandoor mochten gaan. Verschillende leden van de onafhankelijke jury maakten de winnaars bekend en overhandigden de prijzen.

20220413 vrijwilliger awards2022 uitreiking foto wijkracht
Tien Hengelose vrijwilligers zijn dinsdag in Schouwburg in het zonnetje gezet
Beeld: Wijkracht

Geheel verzorgde avond

Alle vrijwilligers werden getrakteerd op een geheel verzorgde avond met eten, drinken, een toetje van Van der Poel, een optreden van cabaretier Andries Tunru, muziek was er van jeugd big band 'Big Bang' en de prijsuitreiking. Burgemeester Sander Schelberg sprak de aanwezige vrijwilligers dit jaar toe en uitte zijn waardering dat veel vrijwilligers die ondanks de coronatijd actief zijn gebleven.

Winnaars

Categorie Educatie Zorg en Welzijn

1. Vrijwilligersgroep Stichting Leendert Vriel (Afgevaardigde: Harrie Nijland)
2. Vrijwilligersgroep Ontmoeten op zondag (Afgevaardigde: Gerard Nordkamp)
3. Vrijwilligersgroep Spreekuur Menthol (Afgevaardigde: Jan Schasfoort)

Categorie Samenleving

1. St. De Ruime Wind (Afgevaardigde Gerard Ter Horst)
2. Suryoye Women Organisation (Afgevaardigde Birsel Altin-Cakici)
3. Team Goedemorgen Hengelo, 1Twente Hengelo (Afgevaardigde Chris van Pelt)

Categorie Sport en Cultuur

1. Sportvereniging Ksv BWO (Afgevaardigde Lars Binnendijk)
2. Groep Schrijverscafé ‘In de Pen’ (Afgevaardigde Hans Hoes)
3. Metropool Poppodia van Twente (Gerben Hilbrink)

Jubileumprijs ‘10 jaar vrijwilligersevent’

Vrijwilligersgroep Jeugdraad Beckum (Afgevaardigde: Harmen Frongink)

icon_main_info_white_glyph

Vrijwilligerevent

Het jaarlijkse vrijwilligersevent met de uitreiking van de awards is een initiatief van het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo (onderdeel van Wijkracht) in samenwerking met de gemeente Hengelo. Het event is bestemd voor Hengelose vrijwilligers en staat in het teken van waardering en dank voor hun inzet. Met de awards en de bijbehorende geldprijzen willen de organisatoren de vrijwilligers en organisaties bedanken en stimuleren om zich in te blijven zetten voor de Hengelose samenleving.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.