Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Twekkelo

Twekkeloërs sprokkelen uit alle macht hout voor opbouw paasvuur

Eindelijk mag het weer. Deze zaterdag bouwen vrijwilligers uit Twekkelo na een driejarige pauze hun paasvuur op. Plaats van handeling is het maisveld van René Tijink waar trekkers af en aan rijden met snoeihout dat ze in de buurt ophalen. "Traditie, daar doe we het voor", zegt boer Tijink en Henk-Jan Voogsgeerd van de paasvuurcommissie zegt dat het vooral om 'saamhorigheid' gaat.

Het is een drukte van belang in Twekkelo. Een flink aantal tractors zijn onderweg om hout naar het maisveld aan de Twekkelerweg, een paar honderd meter achter het Johanneskerkje, te brengen. Henk-Jan Voogdgeerd en René Tijink verzorgen de opbouw. "Straks maken we er een mooie afgeronde paasboake van, egaliseren we de grond en leggen we tussen het hout strobalen zodat de jongeren het paasvuur makkelijk kunnen aansteken", aldus Voogsgeerd.

Rond acht uur verzamelen de Twekkeloërs zich zondagavond rond het paasvuur en steekt als het wat donkerder wordt de oudste inwoner van Twekkelo als eerste de poasboake aan. Daarna mogen de jongeren met hun fakkels aan de slag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.