Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Veertig nieuwe woningen langs Marskant en Beneluxlaan in Hengelo

Bouwlocatie beneluxlaan1 hengelo
De 13 kavels in ‘Broek aan het Pad’ worden in september 2022 bouwrijp gemaakt.
Beeld: Gemeente Hengelo

Binnenkort start de verkoop van 28 bouwkavels aan de Marskant en van 13 bouwkavels van het plan ‘Broek aan het Pad’. Geïnteresseerden kunnen donderdagavond 12 mei tijdens een informatieavond terecht in het stadhuis in Hengelo.

Broek aan het Pad

De 13 kavels in ‘Broek aan het Pad’ in de wijk Broek-Noord worden in september 2022 bouwrijp gemaakt. Op 20 juni komen de inschrijfformulieren voor de kavels op de website www.kavelsinhengelo.nl. Geïnteresseerden hebben tot 1 juli om hun interesse in één of meerdere kavels (maximaal 5) kenbaar te maken. Daarnaast worden er nog projectwoningen gerealiseerd. Meer daarover is te vinden op www.nieuwbouw-broeknoord.nl.

icon_main_info_white_glyph

Inloopavond

Op 12 mei van 19.00 tot 21.00 uur organiseert gemeente Hengelo een inloopavond voor geïnteresseerden. Medewerkers van de gemeente beantwoorden vragen over het verkoopproces, de bouwmogelijkheden of over de verkoop van de bouwkavels. De informatieavond vindt plaats in de Burgerzaal in het stadhuis aan het Burgemeester van der Dussenplein 1.

Artikel gaat verder onder afbeelding

Bouwlocatie marskant hengelo
Voor de kavels aan de Marskant gaat het om twee type woningen: stadswoningen aan de Marskant-kant en stadsvilla’s aan de Berflobeek.
Beeld: Gemeente Hengelo

Marskant

De 28 kavels aan de Marskant worden binnenkort bouwrijp gemaakt. Van 23 mei tot en met 6 juni wordt het inschrijfformulier online gezet op www.kavelsinhengelo.nl. Geïnteresseerden kunnen hun voorkeur kenbaar maken. Voor deze kavels gaat het om twee type woningen: stadswoningen aan de Marskant en stadsvilla’s aan de Berflobeek.

Voor de stadswoningen geldt dat deze tegen elkaar aan gebouwd worden. Het gaat om circa 9 woningen per blok (afhankelijk van de breedtekeuze). Aan de Berflobeek komen 10 kavels voor vrijstaande of geschakelde woningen. Op www.kavelsinhengelo.nl/woongebieden/marskant is meer informatie te vinden over deze projecten.

Drempel

Vanwege de grote belangstelling en het beperkt aantal kavels in beide gebieden is een drempel van 400 euro ingebouwd als inschrijfgeld. Dit bedrag wordt geïnd bij de optieverlening en geretourneerd bij aktepassering. De selecties vinden plaats op basis van notariële loting, daarna ontvangt iedereen bericht over de uitslag.

Bouwlocatie beneluxlaan2 hengelo
Hier moeten de dertien nieuwe woningen in Broek-Noord komen.
Beeld: Gemeente Hengelo
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.