Verkeer
Stuur appje
Zoek

Dit is er allemaal te beleven tijdens het Hemelvaartweekend 2022 in Hengelo

Krangfestival2019 emileurban
Tijdens Hemelvaartsdag wordt het KRENG Festival gehouden
Beeld: Emile Urban

Nog geen plannen voor Hemelvaart? Geen paniek! Want in Hengelo is er van alles te beleven. Er zijn allerlei leuke activiteiten en festivals te bezoeken, waaronder het BAM! Festival. Wij hebben alle activiteiten even op een rijtje gezet.

BAM! Festival

Aanstaande vrijdag en zaterdag is het BAM! Festival weer in het Prins Bernhardplantsoen. Van rock- tot popmuziek, er is voor ieder wat wils. Dit jaar zijn er optredens van De Kraaien, Thijs Boontjes, Oostblok en nog velen anderen. Naast muziek worden er ook workshops gegeven, wordt er poëzie voorgedragen en is er genoeg kunst te bezichtigen. Het festival is gratis.

Hemels Hengelo

Ben je een liefhebber van muziek, techniek en kunst? Dan kun je op Hemelvaartsdag je hart ophalen bij het KRANG Festival. Het kunstfestival wordt gehouden in 't Weusthag en bij De Houtmaat. Het is een gratis familiefestival voor jong en oud. Er zijn dans- en muziekworkshops en er is livemuziek. Toegang is gratis.

Pastorieplein

Als je zin hebt om te dansen zit je donderdag goed op het Pastorieplein. Verschillende horecaondernemers slaan de handen in één om er een leuke dag van te maken. Om 13.00 uur begint het feest met een DJ en livemuziek.

De Waarbeek

Zaterdag 28 mei is het feest bij attractiepark De Waarbeek. Een nieuw spookhuis wordt geopend. Ook is er een vuurwerkshow, de verjaardagshow van Pelle en kunnen de kinderen zich laten schminken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.