Verkeer
Stuur appje
Zoek

Natuurdag IVN Hengelo in het teken van nog te bouwen educatiecentrum

Natuurcentrum hengelo ivn schets
De natuurdag staat in het teken van het nog te bouwen natuureducatiecentrum.
Beeld: IVN Hengelo

IVN Hengelo houdt op zondag 12 juni een open dag bij de heemtuin in stadspark 't Weusthag. De natuurdag staat in het teken van het nog te bouwen natuureducatiecentrum; tijdens de open dag hoopt de natuurorganisatie nieuwe donateurs te werven.

Kraampjes

Veel Twentse natuurverenigingen hebben die dag kraampjes ingericht om zo heel beeldend te kunnen vertellen over hun werk. Onder de standhouders zijn de Twentse Vogelwerkgroep, stichting Paddentrek Hengelo en de Verhalenkraal. Het gemeentelijke groenbedrijf Gildebor komt met een hoogwerker om mensen de gelegenheid te geven het terrein van boven te bekijken. Ook geven gemeenteambtenaren voorlichting over het duurzaam maken van je huis.

Slootjesdag

De dag valt samen met de Nationale IVN Slootjesdagen. Kinderen kunnen spelenderwijs leren over waarom sloten belangrijk zijn voor de natuur en de waterhuishouding. Tijdens de open dag kunnen kinderen met een schepnetje vissen naar waterdiertjes, zoals waterspin, bloedzuiger en salamander.

Educatiecentrum

IVN Hengelo is al een tijd bezig met de realisatie van een educatiecentrum in 't Weusthag. De plannen zijn inmiddels al ver gevorderd, want de organisatie heeft bij de gemeente een bouwvergunning aangevraagd. Voor het educatiecentrum zoekt IVN Hengelo nog donateurs. In 't Weusthag heeft het IVN al een heemtuin en een beleefbos.

FRANKLIN STILL
Lees ook
Hengelo krijgt volgend jaar een natuurcentrum
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.