Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Waterpistolengevecht: Hengelo voor het eerst sinds 2018 weer Helemaal Nat

Evenementenplein centrum hengelo EMILE URBAN
Het watergevecht zal dit jaar voor het eerst plaatsvinden op het evenementenplein voor het stadhuis. Dat is, met de vele fonteintjes, de ideale plek.
Beeld: Emile Urban / 1Twente

Als de temperaturen de komende weken weer echt de hoogte in gaan, mag er weer een waterpistolengevecht worden gehouden in de Hengelose binnenstad. Het 'gevecht' zal dan voor het eerst plaatsvinden op het evenementenplein voor het stadhuis. De naam? Net zoals de voorgaande vier keren: Hengelo Helemaal Nat.

Vitens

In 2015 was de eerste editie van het door Tijs Jagers bedachte feestje, in 2018 de voorlopig laatste. Jagers: "In de zomer van 2019 kon het waterspektakel helaas niet doorgaan vanwege de droogte. Waterbedrijf Vitens waarschuwde voor een te lage waterdruk en vond het niet verantwoord om een watergevecht te houden. Toen heb ik het moeten afblazen. In 2020 en 2021 kon het vanwege corona niet doorgaan."

Grootste van Nederland

De derde editie in 2017 telde maar liefst tweehonderd deelnemers, een record tot nu toe. Jagers hoopt dit jaar dat aantal te overtreffen: "Ik kijk er heel erg naar uit en hoop dat niks ons in de weg zit." Waar het gevecht tot 2018 op het marktplein werd gehouden, wordt nu vanwege de werkzaamheden daar uitgeweken naar het evenementenplein bij het stadhuis. Jagers: "Dat is een ideale plek, zeker met de vele fonteinen die er gerealiseerd zijn. Nu is het alleen nog wachten op het warme weer. Wat warm is? Denk dan aan temperaturen rond de dertig graden. Houd de komende weken de Facebookpagina Hengelo Helemaal Stil goed in de gaten."

“Grappig om te zien was dat de kinderen begonnen met het watergevecht en al snel volgden ook de ouders!”

Alle leeftijden

Het watergevecht is voor alle leeftijden. “Iedereen is welkom. Neem wel je waterpistolen en je waterballonnen mee, voor water wordt gezorgd. Voorgaande jaren kwamen er veel ouders met kinderen naar het watergevecht." Jagers lacht: "Grappig om te zien was dat de kinderen begonnen met het watergevecht en al snel volgden ook de ouders!"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.