Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Enschedese singer-songwriter lanceert EP op bijzondere wijze, theaterpubliek neemt plaats op het podium

De 22-jarige Chris Egbers schrijft al negen jaar liedjes, maar het is pas sinds kort dat hij die vertoont aan het publiek. Op 15 juni presenteert hij zijn eerste EP: 'All that I need', in het Wilminktheater. Tijdens de voorstelling nodigt hij het publiek uit om achter hem plaats te nemen óp het podium. "De wand van rode stoeltjes moet bijdragen aan een bijzondere sfeer."

Chris Egbers had geen zin in een standaard voorstelling om zijn nieuwe EP te promoten. Hij wilde zichzelf uitdagen en een poging doen om zijn show bijzonder te maken. Eén van de middelen die hij daarvoor wilde inzetten was de positie van het publiek. Gedurende de voorstelling neemt het publiek op het podium plaats achter de singer-songwriter.

Rode stoeltjes

"Door gelijkvloers te zijn aan het publiek creëer je een soort gelijkwaardigheid en intimiteit," vertelt Egbers. De zaal waar de mensen normaal zitten wordt nu juist de achtergrond. De rode stoeltjes worden het punt van aandacht samen met visuele effecten en een lichtshow. "Ik denk dat als je tegen zo'n hele wand aan rode stoeltjes aankijkt, dat het bijdraagt aan de bijzondere sfeer die ik voor ogen heb."

All that I need

Tijdens de voorstelling blikt Egbers samen met het publiek op muzikale wijze terug op zijn persoonlijke groei. De muziek in het EP van de jonge Enschedeër, staat in het teken van zijn worstelingen en leermomenten gedurende de laatste vier jaar. Daarnaast speelt hij ook enkele nummers die niet op zijn EP staan, maar wél te maken hebben met dit onderwerp, zoals het nummer 'Truly Living Now'.

Reconnecting

Het einddeel van de voorstelling is gericht op een documentaireserie die Egbers heeft gemaakt: Reconnecting. In de documentaire vertelt Egbers op muzikale wijze de verhalen van anderen. Deze verhalen zijn van mensen die iets negatiefs in hun leven hebben kunnen omzetten naar iets positiefs.

Egbers wil deze verhalen niet op de meest letterlijke manier te vertalen naar een lied. Hij probeert op basis van die verhalen muziek te maken waarmee de meeste mensen zich kunnen identificeren. "Ik denk dat muziek hier bij uitstek zeer geschikt voor is. Het komt binnen in het hart," vindt de Enschedese artiest.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.