Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente vult vacature op het middenveld; Mathias Kjølø tekent voor 3 jaar

Mathias Kjølø naar FC Twente Foto FC Twente Media
FC Twente Media
Beeld: Mathias Kjølø met technisch directeur Jan Streuer

FC Twente heeft zich voor volgend seizoen verzekerd van de diensten van Mathias Kjølø. De 20-jarige Noor komt over van PSV. Daar speelde hij grotendeels zijn wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie namens Jong PSV. De aanvoerder van Noorwegen Onder 20 tekent voor 3 seizoenen, met een optie voor een extra jaar.

Technisch directeur Jan Streuer is verheugd over de komst van de talentvolle middenvelder. "Mathias is een all-round middenvelder met een sterke drive en een goede mentaliteit”, vertelt hij op de website van de club. "Hij spreekt de Nederlandse taal en heeft ervaring opgedaan in de Eerste Divisie. Hij kan bij ons laten zien dat hij klaar is voor de volgende stap."

Kjølø

Kjølø debuteerde in het seizoen 2019/2020 voor Jong PSV in het betaald voetbal. Sindsdien speelde hij 75 keer voor het team. Daarin wist hij in totaal vijf keer te scoren en gaf hij 8 assists. Gedurende het afgelopen seizoen was hij een vaste waarde in het basiselftal op de positie van controlerende middenvelder. FC Twente ziet voor de talentvolle Noor een rol verder naar voren geschoven op het middenveld.

Eredivisie

Kjølø debuteerde in het eerste elftal van PSV in het seizoen 2020/2021. In de thuiswedstrijd tegen Willem II mocht de jeugdspeler 2 minuten lang meedoen. Dit debuut kreeg geen vervolg, waardoor de Noor nu zijn kans wil grijpen in Enschede.

“Ik denk dat ik hier bij FC Twente door kan groeien. De club spreekt mij aan, net als het team. Dat is een eenheid en werkt voor elkaar. Dat is belangrijk en past bij mij”, vertelt Kjølø

Gat

Met het vertrek van Michel Vlap verdween er al een optie op het middenveld. Daarnaast wist TC Tubantia te melden dat de club volgend seizoen ook geen beroep kon doen op Jesse Bosch. Tot dusver was Sem Steijn de enige versterking op het middenveld. De komst van Kjølø lijkt het gat op te vullen dat Bosch achterlaat.

Jesse Bosch 2021 2022 Foto Emiel Muijderman voor 1 Twente
Lees ook
FC Twente-speler Bosch vertrekt transfervrij na 12 jaren bij de club
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.