Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente-speler Bosch vertrekt transfervrij na 12 jaren bij de club

Jesse Bosch 2021 2022 Foto Emiel Muijderman voor 1 Twente
De 22-jarige Bosch doorliep de volledige jeugdopleiding bij FC Twente en kwam tot 66 optredens in de hoofdmacht.
Beeld: Emiel Muijderman / 1Twente

Er is een einde gekomen aan de tijd van Jesse Bosch bij FC Twente, zo meldt Twentse Courant Tubantia. De middenvelder uit de Lutte en de club konden geen overeenstemming vinden voor een nieuw contract. De 22-jarige Bosch doorliep de volledige jeugdopleiding bij FC Twente en kwam tot 66 optredens in de hoofdmacht. Hierin wist hij 3 keer te scoren en gaf hij 1 assist.

De nummer vier van de Eredivisie had een éénzijdige optie in het contract van Bosch om hem vast te leggen tot 2023. Een paar maanden terug maakte technisch directeur Streuer duidelijk dat de vooraf besproken salarisverhoging niet te betalen was voor de club. Sindsdien heeft FC Twente om de tafel gezeten met de jonge middenvelder voor een nieuwe verbintenis. Vandaag is duidelijk geworden dat deze onderhandelingen zijn mislukt.

Invalbeurten

Bosch maakte zijn debuut in het eerste eind 2019, waarbij hij 30 minuten meedeed in een gewonnen bekerwedstrijd tegen De Treffers. Een jaar later veroverde hij een basisplaats in het team van Ron Jans. Er werd in seizoen 2021/2022 nog 26 keer een beroep op hem gedaan, maar hij moest het vooral doen met invalbeurten

Chery

Volgens clubwatcher Leon ten Voorde wilde FC Twente na het vertrek van Vlap en Bosch het middenveld versterken met Tjaronn Chery. De 34-jarige middenvelder die één wedstrijd in het eerste elftal van de Tukkers heeft gespeeld, dacht transfervrij weg te kunnen gaan bij zijn club Maccabi Haifa. Dit blijkt achteraf niet te kloppen, waardoor FC Twente zich wegens financiële redenen terugtrekt uit de onderhandelingen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.