Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

IVN Hengelo hoopt in najaar te kunnen bouwen aan educatiecentrum

De bouw van het natuureducatiecentrum van IVN Hengelo in ‘t Weusthag kan bijna beginnen. De financiering is zo goed als rond en de bouwaanvraag is ingediend bij de gemeente. “We staan er goed voor. Hopelijk kunnen we na de zomervakantie beginnen met de voorbereidingen van de bouw”, zegt voorzitter Rewert Wolthoff.

't Weusthag

Het stadspark 't Weusthag is vol in ontwikkeling. Van een niet-samenhangend geheel naar een breed opgezet stadspark, dat is het plan. Er zijn de afgelopen tijd wandelpaden aangelegd en ook is er een paar jaar geleden een uitkijktoren gebouwd. Hier blijft het niet bij, want naast uitbreiding van de kinderboerderij krijgt IVN Hengelo óók een eigen natuureducatiecentrum, naast hun huidige stek aan de Van Alphenstraat. “Het park wordt echt prachtig en daar passen wij met ons educatiecentrum goed in”, zegt voorzitter Rewert Wolthoff.

Bouwvergunning

De stichting heeft een bouwvergunning ingediend bij de gemeente en heeft ook subsidie gekregen om het centrum te kunnen realiseren. De financiering is in grote lijnen rond, alleen zijn ze nog wel op zoek naar extra sponsoren: “Het extra geld is vooral bedoeld voor de inrichting van het centrum.” Daarom staat de open dag van aankomende zondag in het teken van het educatiecentrum. Natuurwerkgroepen zoals Paddentrek Hengelo uit de regio komen uitleg geven over hun werkzaamheden.

Onderkomen

Het educatiecentrum wordt straks een onderkomen voor de ruim 140 vrijwilligers van IVN Hengelo. “Veel van de vrijwilligers die in onze heemtuin werken kunnen daar dan even zitten en koffiedrinken.” De laatste jaren merkt Wolthoff dat er bij mensen steeds meer waardering komt voor de natuur: “Sinds corona merk je dat de waardering echt groeit. Mensen gaan steeds meer de natuur in”, zegt de voorzitter.

De vrijwilligers zullen een belangrijke rol spelen tijdens de bouw: "De bouw heeft geen haast, want we zijn een vrijwilligersorganisatie. Wij hopen volgende zomer het gebouw te kunnen gaan gebruiken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.