Verkeer
Stuur appje
Zoek
Woonwerkunits welbions hengelo still juni 2022

Hengeloos Peil: oppositie over coalitieakkoord, wonen in winkels en 'oogsten' in Hart van Zuid

Woonwerkunits welbions hengelo still juni 2022
Wonen en werken aan de Nieuwstraat. Het zorgt voor nieuw elan in de binnenstad.
Beeld: 1Twente

Gaat de oppositie de coalitie helpen bij de uitvoering van het collegeprogramma of gooien ze de kont tegen de krib? Wie zijn de mensen die sinds kort wonen en werken in winkelruimtes in de Nieuwstraat? En wanneer gaat er nu eindelijk iets gebeuren in de creatieve broedplaats in Hart van Zuid? Die vragen worden beantwoord in de juni-editie van Hengeloos Peil. Publiek is op dinsdag 21 juni welkom bij de opnames, op vrijdag 24 juni is Hengeloos Peil op tv te zien.

'Vaagheden'

De show wordt geopend door de fractievoorzitters van de SP, de PVV en Lokaal Hengelo. Hugo Koetsveld, Jeanet Nijhof en Glenn Dedecker zijn niet bepaald te spreken over het onlangs gepresenteerde collegeprogramma 'Hengelo in Verbinding'. Een tipje van de sluier: Een raadslid noemde het akkoord 'een stuk bestaande uit zoveel vaagheden, dat je het met het meeste niet eens oneens kunt zijn'. Hoe slijp je dan de messen?

Woonwerkunits

Voor het tweede gesprek schuiven Lara Vos, Ine Spijker en Rik Gockel aan. De eerste twee zijn creatieve ondernemers die een pand in de binnenstad huren. Het is tegelijkertijd hun woning en hun atelier/winkel. Rik Gockel is programmaontwikkelaar bij Welbions en medeverantwoordelijk voor het idee achter de 'woonwerkunits', een concept dat ook elders in de stad gaat worden toegepast.

icon_main_info_white_glyph

Gasten zijn welkom

De opnames van Hengeloos Peil, de maandelijkse talkshow van 1Twente Hengelo, beginnen om 19.00 uur. Gasten zijn welkom vanaf 18.45 uur in de Hengelose bieb. De presentatie van is in handen van 1Twente-journalisten Niels Veurink en Henk ten Harkel. Het programma is dinsdag 21 juni live te zien vanaf 19.00 uur via de stream op 1Twente.nl. Vrijdag 24 juni is de uitzending te zien van 22.00 tot 23.00 uur op het tv-kanaal van 1Twente.

Oogst

Tenslotte schuiven Johan de Jong en Jord Schöppink aan. Op 8 juni is de bruikleenovereenkomst getekend en een week later waren de nutsvoorzieningen aangelegd, zodat de creatieve broedplaats Oogst langs de Laan Hart van Zuid van start kan gaan. De Jong en Schöppink zijn twee van de initiatiefnemers van Oogst. Had Oogst niet allang in bedrijf moeten zijn of deze zomer te kunnen 'oogsten' of zijn ze allang blij dat het eindelijk gaat beginnen?

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.