Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Kersverse priester Erik Rozeman (37) verzorgt eerste Heilige Mis in zijn geboortestad Hengelo

Eerstemis hengelo rtvoost
De 37-jarige Erik Rozeman heeft zondag zijn eerste Heilige Mis gehouden in de Sint Lambertusbasiliek in Hengelo.
Beeld: RTV Oost

De 37-jarige Erik Rozeman heeft zondag zijn eerste Heilige Mis gevierd in de Sint Lambertusbasiliek in Hengelo. De in Hengelo geboren en getogen Rozeman werd een dag eerder in Utrecht tot priester gewijd door kardinaal Wim Eijk.

Zenuwachtig

Veel priesters zijn er niet meer in Overijssel. Rozeman gokt ongeveer tien. "En dat is jammer, want het zouden er zoveel meer mogen zijn." Een tikkeltje zenuwachtig voor zijn eerste heilige dienst is hij wel. Maar door de persoonlijke woorden van mediapriester Roderick Vonhögen verdwijnt de spanning een beetje. "Wij spelen af en toe een bordspel samen en als het daar mis gaat, leren we ervan dat we hulp van God moeten vragen", spreekt Vonhögen hem glimlachend en bemoedigend toe.

“Als advocaat zou ik mensen vertegenwoordigen in de rechtbank, nu vertegenwoordig ik mensen bij God. ”

Lourdes

Tijdens zijn studie rechten in Leiden, ging hij mee met de bedevaart van het Aartsbisdom Utrecht naar Lourdes. Op een avond bij de grot werd hem duidelijk dat hij zijn leven aan God wilde geven. "Dat was zo bijzonder", vertelt hij na de dienst van zondag. "Ik ging bidden met de vraag 'wat wil ik met de rest van mijn leven?'. En daar voelde ik de liefde van God. Een liefdevolle, zachte liefde. Dat wil ik met mensen delen."

"De liefde van God kun op heel veel manieren overbrengen. Ik ben een middel in de handen van God en God is degene die de stap naar de mens doet, als de mens zich openstelt. De studie rechten is niet heel anders. Ik had advocaat of jurist kunnen worden. Daar had ik mensen vertegenwoordigd in de rechtbank, nu vertegenwoordig ik mensen bij God. "

Familie

"Mijn familie vindt het heel mooi. Mijn oma zat zelfs vooraan in de Lambertus. Ze heeft er voor gestreden om erbij te kunnen zijn. Haar gezondheid is niet goed, maar ze was zo trots." Zelf een gezin beginnen kan Rozeman uiteraard niet, 'maar dit is mijn roeping en ik kan hier mijn vleugels uitslaan'.

"Ook al is hij opgegroeid in Hengelo en voelt hij zich echt thuis in de Sint Lambertusbasiliek, dit is voorlopig de enige keer dat hij hier de mis leidt. Op dit moment is Rozeman als priester werkzaam bij de Zalige Titus Brandsma parochie in Wageningen. Daar is hij voor onbepaalde tijd benoemd.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.