Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hengeloërs hebben geen idee welke coronamaatregelen er gelden in hun vakantieland: 'Ik zie het vanzelf wel’

Drie op de vier Nederlanders gaan dit jaar op zomervakantie en zoals altijd zijn vooral Frankrijk, Spanje en Italië populair. Veel mensen hebben echter geen idee wat de eventuele coronamaatregelen zijn in het land van bestemming. Dat blijkt uit een peiling onder 2000 Nederlanders. Heb je een vaccinatie-, herstel- of testbewijs nodig voor Frankrijk? Ja, dus! Slechts 11 procent wist dat. Is het met de kennis van de Hengeloërs beter gesteld? Nauwelijks, bleek tijdens een rondje door de binnenstad.

Coronamaatregelen

De meeste Hengeloërs die we vroegen hebben geen idee welke coronamaatregelen er gelden in hun vakantieland. “Ik ga binnenkort naar Barcelona en Italië, maar ik heb nog niet naar de daar geldende regels gekeken. Dat doe ik een paar dagen van tevoren wel", vertelt een mevrouw.

‘Geen gedoe’

We treffen op straat ook Nederlanders die in de omgeving van Hengelo vakantievieren. "Ik vier lekker vakantie in mijn eigen landje, Nederland is zo mooi. Je hebt hier geen gedoe met die coronamaatregelen en buiten dat kan ik ook nog eens in mijn eigen taal spreken", aldus een man uit Hensbroek, met een mooie Noord-Hollandse tongval.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.