Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente Vrouwen loot kampioen Moldavië als eerste tegenstander in Champions League, Benfica mogelijke tweede tegenstander

20220514 FCTWENTE VROUWEN OFFICEUS KAMPIOEN GROLSCH VESTE FEESTENDE SPELERS FOTO STEF HEERINK 6
Juichende speelsters nadat FC Twente in het afgelopen seizoen het kampioenschap officieus binnenhaalde tegen PSV in De Grolsch Veste
Beeld: Stef Heerink / FC Twente Media

FC Twente speelt in de eerste voorronde van de Champions League een minitoernooi met Benfica, Agarista CSF uit Moldavië en Hajvalia uit Kosovo. Vrijdag werd in het Zwitserse Nyon de loting verricht.

FC Twente neemt het op 18 augustus eerst op tegen Agarista CSF. De Nederlands en Moldavisch kampioen spelen dan een halve finale.

Weer Benfica

Bij winst is drie dagen later Benfica uit Portugal of Hajvalia uit Kosovo de tegenstander in de finale en de winnaar plaatst zich voor de tweede voorronde. Vorig jaar werd Twente door de Portugese dames in de tweede voorronde uitgeschakeld. Dit jaar kunnen ze dus al een ronde eerder tegenover elkaar staan.

Tweede voorronde

De tweede voorronde wordt gespeeld op 20, 21, 28 en 29 september. Daarin spelen 24 ploegen om 12 plekken in de groepsfase. Daarvoor zijn titelhouder Lyon, Barcelona, Chelsea en Wolfsburg al geplaatst. De loting van de tweede voorronde is op 1 september, die van de groepsfase op 3 oktober.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.