Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente Vrouwen in Champions League onderuit tegen Benfica

FC Twente Vrouwen is er niet in geslaagd de volgende voorronde van de Champions League te bereiken. De ploeg van trainer Joran Pot moest haar meerdere erkennen in Benfica. Het werd 1-2.

Net als een jaar geleden rolde Benfica uit de koker voor de Enschedese ploeg. Destijds waren de Portugezen over twee duels een maatje te groot voor FC Twente. En ook nu ging het mis.

Vroege achterstand

Op Sportcampus Diekman kwam Benfica al vroeg op voorsprong. In de elfde minuut sloeg Ana Vitória toe. Twente had tot dat moment weinig te vertellen, maar daar kwam gaandeweg verandering in.

Grote kansen

Wat heet, FC Twente deed zichzelf veel tekort door met een achterstand aan de thee te gaan. Kalma en Stolze kregen levensgrote kansen om de treffer van Benfica weg te poetsen, maar hadden hun vizier niet op scherp.

Blunder Van Domselaar

De rekening voor die om zeep geholpen mogelijkheden kreeg FC Twente al vroeg in de tweede helft. De afgelopen weken zo bewierookte keepster Daphne van Domselaar ging gruwelijk in de fout en zag hoe Francisca Nazareth de 0-2 maakte. FC Twente deed vervolgens nog wat terug namens Renate Jansen, maar tot een ommekeer kwam het niet meer.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.