Verkeer
Stuur appje
Zoek

Brenet geeft voorkeur aan FC Twente, transfer in afrondende fase

JOSHUA BRENET STILL
Joshua Brenet bij de eerste training van het seizoen
Beeld: Still video

Joshua Brenet wil zijn toekomst aan FC Twente verbinden. De vleugelverdediger kreeg de laatste dagen meer bedenktijd om zijn keuze te maken, maar heeft nu toch de knoop doorgehakt en aangegeven in Enschede te willen blijven.

RTV Oost weet te melden dat de transfer momenteel in de afrondende fase zit en dat de laatste details worden besproken. Technisch directeur Jan Streuer verwacht maandag groen licht.

Meerdere aanbiedingen

De rechtsback werd afgelopen half jaar gehuurd van Hoffenheim en was sinds 1 juli transfervrij. FC Twente heeft er nooit een geheim van gemaakt Brenet graag langer vast wil leggen, maar de verdediger had meer aanbiedingen op zak. Onder andere van Feyenoord.

Vooral de afgelopen dagen werd er veel gespeculeerd over waar de toekomst van Brenet ligt. Zondagmiddag na de oefenwedstrijd tegen Nordsjælland gaf Streuer nog aan maandag meer duidelijkheid te hebben. Maar een dag later bleek de club Brenet meer bedenktijd te hebben gegeven vanwege privéredenen.

Goede indruk

Brenet maakte een het afgelopen half jaar een goede indruk op de rechtsbackpositie. In 13 competitieduels kwam hij tot twee treffers en een assist. In de voorbereiding trainde de oud-speler van PSV al mee bij de Enschedeërs en ook in de oefenduels die tot nu toe werden gespeeld, kwam hij in actie.

STREUER
Lees ook
Woensdag duidelijkheid over Brenet, desnoods hakt FC Twente zelf de knoop door
Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.