Verkeer
Stuur appje
Zoek

Woensdag duidelijkheid over Brenet, desnoods hakt FC Twente zelf de knoop door

Woensdag wordt hoe dan ook duidelijk of Joshua Brenet voor FC Twente kiest. De verdediger heeft vanwege privéredenen een dag uitstel gekregen om zijn keuze kenbaar te maken. Als hij woensdag nog geen duidelijkheid verschaft, hakt FC Twente zelf de knoop door en schakelt het door naar een alternatief. Dat zegt Jan Streuer dinsdag in het Duitse Kamen, waar FC Twente op trainingskamp is.

Zondag liet de technisch directeur nog weten de dag erna meer duidelijkheid te hebben, maar dat is dus verschoven op verzoek van Brenet zelf. "Ik had verwacht dat hij het gisteren (maandag, red.) zou zeggen, maar hij heeft gevraagd om toch nog een dag extra."

Privéomstandigheden

De extra bedenktijd heeft te maken met privéomstandigheden bij de speler. "Hij heeft het moeilijk om de juiste beslissing te nemen. En het heeft ook met privé te maken, dus dat respecteer ik," vervolgt Streuer. "Eén dag meer of minder is voor mij geen probleem."

Welke kant het opgaat, weet de technisch directeur ook niet. Zondag gaf hij nog aan er 'een goed gevoel' bij te hebben, maar nu laat hij weten geen idee te hebben wat Brenet gaat besluiten. "Het kan ja zijn, het kan nee zijn."

Niet langer wachten

Hoe dan ook komt er woensdag uitsluitsel, laat Streuer weten. Op de vraag of de club zelf de knoop doorhakt als er geen antwoord komt, zegt hij: "Zo is het verhaal ja. We kunnen ook niet langer wachten. Doen we ook niet."

In dat geval gaat FC Twente kijken naar andere opties voor de rechtsbackpositie. "We zijn sowieso al bezig met kijken naar een andere rechterverdediger, omdat het niet duidelijk is of het woensdag 'ja of nee' wordt." Over welke opties dat gaat, laat Streuer niet los. "Er staat nog niemand klaar."

Mocht Brenet FC Twente wel zijn ja-woord geven, hoopt Streuer dat hij woensdag of donderdag weer aan kan sluiten bij de groep.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.