Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Tijdelijke woningen Groot-Driene voor jongeren, studenten en ‘spoedzoekers’

Studios Groot Driene aanzicht binnentuin
Deze tweehonderd tijdelijke huurwoningen zullen hier maximaal negen jaar staan.
Beeld: Leyten-Trebbe

Studenten, niet-studerende jongeren en zogeheten ‘spoedzoekers’ krijgen de mogelijkheid vanaf begin volgend jaar een woning te betrekken aan de Sportlaan Driene. Deze tweehonderd tijdelijke huurwoningen zullen hier maximaal negen jaar staan, om daarna plaats te maken voor drie- tot vierhonderd permanente woningen.

Start werkzaamheden na de zomer

Om de realisatie van deze tijdelijke woningen mogelijk te maken, hebben de gemeente Hengelo, woningcorporatie Welbions en ontwikkelcombinatie Leyten-Trebbe dinsdag 12 juli hun handtekening gezet. Naar verwachting kan in het najaar met de voorbereiding en plaatsing van de woningen gestart worden.

U-vorm

De woningen worden gerealiseerd op het terrein van het voormalige ROC. Ze worden in een U-vorm rondom een centrale tuin geplaatst. Welbions richt daarnaast een collectieve ontmoetingsruimte in. Iedere woning is 28 vierkante meter groot en bestaat uit een woongedeelte, een slaapgedeelte, een badkamer, een keuken en een buitenruimte. De huurprijs moet nog vastgesteld worden; wel komt deze onder de huurtoeslaggrens. Ook de wijze van toekenning wordt later bekendgemaakt.

“Hier in Hengelo kunnen we ook jongeren helpen, die thuis in de knel zitten.”

Ontmoeting

Bouwondernemer Hein Trebbe heeft ervaring met de bouw van soortgelijke woningen in Enschede: “Maar die zijn voor studenten. Hier in Hengelo kunnen we ook jongeren helpen, die bijvoorbeeld thuis in de knel zitten. Op de deze locatie kunnen zij een fijne woning vinden, waar ook ruimte is voor ontmoeting met anderen.”

Vijf woonlagen

Het gaat om drie complexen met vijf woonlagen in een U-vorm. Woningcorporatie Welbions huurt de units de komende negen jaar van de bouw- en ontwikkelcombinatie Trebbe-Leyten, die ook eigenaar van het terrein is. Het plan kan gezien worden als voorloper van het grote nieuwbouwplan Campus Driene van Trebbe-Leyten, dat voorziet in de bouw van driehonderd tot vierhonderd woningen in het groene gebied, begrensd door de P.C. Hooftlaan, de spoorlijn, het Schrijverspad langs ’t Swafert en de Elsbeek.

Het college van B en W stelde dit plan dinsdag vast en het staat in september op de agenda van de politieke markt.

Studios Groot Driene aanzicht vanaf parkeerplaats
Woningcorporatie Welbions huurt de units de komende negen jaar van de bouw- en ontwikkelcombinatie Trebbe-Leyten, die ook eigenaar van het terrein is.
Beeld: Artist illustration Leyten-Trebbe
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.