Verkeer
Stuur appje
Zoek

Rotterdammer langer vast voor betrokkenheid bij dood Hengelose Musa

Misdrijf hengelo juli 2022 dennis bakker NU
Beeld: Dennis Bakker / News United

De 21-jarige Rotterdammer die afgelopen maandag werd opgepakt voor betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Hengeloër Musa Ata Erdogan, blijft de komende weken vast voor onderzoek. Dat heeft de onderzoeksrechter besloten, aldus RTV Oost.

Het slachtoffer raakte vorige week verzeild in een schietpartij op de Trijpstraat in Hengelo. In doodsnood is hij er vervolgens in zijn grijze auto vandoor gegaan. Om op de Parallelweg LS over het trottoir te rijden en tegen een lantaarnpaal op de fietsstraat tot stilstand te komen. Reanimatie mocht niet meer baten.

Verdachte

Ondanks dat de politie eerst uitging van een auto-ongeluk, bleek al snel dat er meer aan de hand was. Het rechercheteam met codenaam Tongo kreeg al vlot de 21-jarige Rotterdammer in het vizier als verdachte. Hij is aangehouden in een Enschedese woning. Daar is ook huiszoeking gedaan.

Waarom er is geschoten en wat de rol van de Rotterdammer zou zijn geweest, is nog niet duidelijk. De verdachte zit in beperking en zijn advocaat kan daarom niets zeggen.

Slachtoffer Musa is geen onbeschreven blad. In het verleden is hij veroordeeld voor gewapende overvallen. Ondanks dat zijn familie zegt dat hij zijn leven had gebeterd, zeggen anderen dat hij volop actief was in het drugsmilieu. Op een condoleancepagina van de Hengelose moskee zijn meer dan 600 steunbetuigingen geuit.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.