FC Twente sluit oefencampagne af met ruimte overwinning op Bologna; hoofdrol voor Smal

Gijs Smal Seizoen 2021 2022 Emiel Muijderman
Beeld: Emiel Muijderman

FC Twente heeft vrijdagavond de oefencampagne afgesloten met een 4-1 overwinning op het Italiaanse Bologna. Met name in de eerste helft legde de thuisploeg flitsende aanvallen op de mat, waardoor bij rust het gat al was geslagen. Daarin was een hoofdrol weggelegd voor Gijs Smal, die twee assists en een doelpunt op zijn naam schreef.

FC Twente startte met negen spelers die ook vorige week in het oefenduel met Schalke 04 aan de aftrap stonden. Alleen Brama, die de seizoenstart aan zich voorbij moet laten gaan door een liesblessure, en Cerny werden vervangen door Sadilek en Rots. Diezelfde Rots liet zich binnen drie minuten gelden. Een voorzet van Smal stuiterde op het hoofd van de rechteraanvaller en hij kopte de bal over de uitkomende doelman Skorupski heen: 1-0.

Flitsende aanvallen

De ploeg van Ron Jans bleef de sterkere en legde meerdere flitsende aanvallen op de mat. Van Wolfswinkel prikte nog naast, maar na dik een halfuur was daar toch de verdubbeling van de score. Smal vond deze keer collega-back Brenet en die schoof de 2-0 binnen.

Na een mooie kapbeweging en prima schot zette ook Vlap zich op het wedstrijdformulier en zo stond het al voor rust 3-0 voor de Tukkers. De bezoekers maakten op slag van rust nog wel een treffer via Soumaoro, die Unnerstall met een kopbal verschalkte, maar de thuisploeg antwoordde snel. Smal, eerder al tweemaal aangever, besloot maar eens van een meter of dertig uit te halen en zijn schot was Skorupski te machtig: 4-1.

Mogelijkheden voor Bologna

De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk te noemen. De beste mogelijkheden waren ook voor de bezoekers uit Italië. Eerst was het Arnautovic die naast schoot, waarna Unnerstall ook een tweede Italiaans doelpunt voorkwam bij een poging van Musa. Bij FC Twente kwam Tzolis nog in de ploeg en de debutant probeerde het met een hard schot, maar Skorupski redde. De Tukkers kwamen verder niet meer in de problemen en kunnen zich nu opmaken voor de ontmoeting met FK Cukaricki in de Conference League