Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Waterfestijn zonder water op Van Heekplein, megaspringkussen nieuwe trekpleister

Nederland heeft sinds deze week te maken met een watertekort, waarna de oproep volgde om zo min mogelijk water te verbruiken. Aan de hand van deze berichtgeving hebben de organisatoren van het Jongbloed Waterfestijn aan het Van Heekplein, besloten om het water uit hun festijn te halen. Het plein wordt in plaats daarvan gevuld met springkussens, met als hoofdattractie het grootste springkussen van Europa.

Het Waterfestijn stond al wekenlang gepland als een heerlijk zomers evenement voor kinderen om de hitte te trotseren. Diezelfde hitte heeft er echter voor gezorgd dat het niet meer verantwoord voelt om het evenement op zondag 7 augustus op de originele manier door te laten gaan. "We hebben de keuze gemaakt om een deel van de waterattracties te gebruiken zónder water," vertelt Robin Hollander van Zondagmarkt Enschede.

Hemelvaartsdag springkussenfestival copyright Zondagse markt Enschede
Het Waterfestijn wordt het Springkussenfestijn
Beeld: Zondagmarkt Enschede

Zonder water zijn deze attracties gelijk aan stormbanen, waarmee sneller dan verwacht een nieuw Springkussenfestijn tot stand komt. Het vorige Jongbloed Springkussenfestijn werd namelijk drie weken geleden gehouden op 17 juli.

Megaspringkussen

Door het tekort is er ook geen sprake meer van een waterpistoolgevecht die op het originele programma stond. "Onze hoofdsponsor vindt het vervelend dat de jeugd die hier zo naar uitkeek niet kan genieten van de geplande activiteiten. Daarom is er meer budget beschikbaar gesteld waarmee we het grootste springkussen van Europa hiernaartoe hebben gehaald," vertelt Hollander. Het springkussen in kwestie is ruim 42 meter lang.

Reacties

Robin Hollander merkte nadat het nieuws over de wijziging van de plannen bekend werd, dat dit toch wel voor teleurstelling zorgde bij de mensen. "We kregen al vrij snel reacties binnen van mensen die het maar onzin vinden dat we het evenement om hebben gegooid," vertelt hij. "Wij staan er anders in, we vinden het verantwoord om zo min mogelijk water te gebruiken in deze tijd."

Jongbloed Springkussenfestijn 18 7 2021 7 1900x1080
In plaats van het volledig cancelen van het evenement is er gekozen voor het plaatsen van stormbanen en springkussens
Beeld: Zondagmarkt Enschede
icon_main_info_white_glyph

Springkussenfestijn

Wat niet is veranderd ten opzichte van hoe het gepland stond is de locatie, de tijdsduur van 12.00 tot 17.00 en de gratis toegang. Zo gaat het Waterfestijn weliswaar niet door, maar kan het alternatieve Springkussenfestijn de zondag toch nog een stuk leuker maken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.