Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Modespektakel Hengelo is terug en nodigt je uit op de langste catwalk van Nederland

Modespektakel hengelo 2019 FOTO PR
Een van de evenementen waar Hengelo bekend om staat, staat komend najaar weer op de kalender: het Modespektakel Hengelo.
Beeld: Modespektakel Hengelo

Een van de evenementen waar Hengelo bekend om staat, staat komend najaar weer op de kalender. Nadat de edities van 2020 en 2021 vanwege corona moesten worden afgelast, kan er op zondag 11 september weer worden genoten van prachtig aangeklede modellen op de langste catwalk van Nederland. En net als in 2019 kan iedereen auditie doen om voor één dag catwalkmodel te zijn.

Nieuw

Je zou het niet verwachten na twee economisch lastige jaren, maar er doen meer winkels mee aan het evenement dan in 2019. De filiaalhouders en eigenaren van nieuw in Hengelo geopende winkels zoals Shoeby en Appel en Ei zullen zich meteen willen laten zien op de catwalk.

Ook winkels die geen kleding of schoenen verkopen doen mee. Denk aan een brillenwinkel als Gelink Optiek: “Wij willen Hengelo laten zien dat een bril ook een prachtige fashion item kan zijn en dat die keuze heel goed bij ons gemaakt kan worden”, verkoopt winkeleigenaar Job Griessen zijn deelname aan het evenement.

icon_main_info_white_glyph

Model voor een dag

Na een succesvolle eerste keer bij de laatste editie in 2019 heeft iedereen in Hengelo de mogelijkheid om zelf te paraderen op de catwalk voor meer dan 10.000 bezoekers. “Maak je droom werkelijkheid en flaneer over de catwalk in kleding van één van de fashion stores uit Hengelo”, aldus de organisatie. Modellen kunnen zich aanmelden via de website van de organisatie.

300 meter

De langste catwalk van Nederland - het ding is meer dan 300 meter lang - zal wederom starten vanaf de kerktuin bij de Lambertusbasiliek. Modespektakel Hengelo-voorzitter Bas de Zeeuw: “Door alle veranderingen in de binnenstad, waaronder de herinrichting van het marktplein en de realisatie van het nieuwe evenementenplein, zijn we dit jaar creatief geweest met de route van de catwalk. Hoe? Dat zullen de mensen op 11 september wel zien.”

““Door alle veranderingen in de binnenstad zijn we dit jaar creatief geweest met de route van de catwalk.”

Champagnebar en pizza

Tijdens deze editie van het Modespektakel Hengelo zal voor het eerst het evenementenplein worden ingericht voor randactiviteiten en optredens. Naast het hoofdpodium voor de Lambertusbasiliek zal POPsCOOL een muzikaal programma opzetten, komt er een champagnebar en kunnen bezoekers genieten van ‘overheerlijke pizza-slice’s’.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.