Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Burgemeester van Enschede sluit pand vanwege illegaal gokken

Poker gb5ea27fa6 1920 2022 08 16 182907 alxx
Afbeelding ter illustratie
Beeld: Pixabay

Een pand aan de Deurningerstraat in Enschede is deze week op last van burgemeester Roelof Bleker met onmiddellijke ingang gesloten. Er zou sprake zijn van het herhaaldelijk overtreden van de Wet op de Kansspelen ofwel illegaal gokken.

In een eerder stadium is de eigenaar van het betreffende pand al gewaarschuwd vanwege het bieden van de mogelijkheid om deel te nemen aan illegale kansspelen. Uit onderzoek van de Kansspelautoriteit is onlangs geconstateerd dat er nog altijd (online) gokpraktijken plaatshadden.

Drie maanden dicht

Het aanbieden van (online) gokactiviteiten is verboden op grond van de Wet op de Kansspelen en brengt een schending van de openbare orde en veiligheid met zich mee. De argumentatie achter die schending is dat er toezicht ontbreekt, waardoor er geen zicht is op leeftijd, frequentie en bedragen waarmee gegokt wordt. Ook vormen illegale gokzuilen niet zelden een aantrekkingskracht voor andersoortige criminaliteit.

Vanwege deze nieuwe overtreding van de Wet op de Kansspelen heeft de burgemeester besloten het pand aan de Deurningerstraat met ingang van 15 augustus 2022 voor een periode van drie maanden te sluiten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.