Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Introconcert overtuigt nieuwe studenten: ‘Ik geef Enschede een fucking tien, gast!’

Er is één moment waarop de kennismakingsfestiviteiten voor nieuwe studenten van UT en Saxion in Enschede traditiegetrouw samenvallen: het introductieconcert op de Oude Markt. Na twee jaar afwezigheid door corona staan er woensdagavond grote namen op het podium als Antoon, Froukje en Goldband. En die zorgen – zo blijkt – voor een plein bomvol feestende feuten en ander jong publiek.

Rotterdam, Veenendaal, Armenië, Etten, Amersfoort, Roemenië. Ze komen echt overal vandaan deze avond. Eén meisje verklapt dat niet iedereen student is. “Ik doe geneeskunde in Enschede!” Waarna ze haar vriendinnen vragend aankijkt. “Kan dat?!”

Bruisend

De studenten waar we nog een normaal woord mee kunnen voeren zijn erg positief over hun introductietijd. “Ik had het al gehoord om me heen, maar ik vind Enschede oprecht een bruisende stad”, zegt een jongeman die aan het conservatorium gaat studeren. Desgevraagd geeft hij de stad een cijfer. “Er zijn wel veel Duitsers, dus dan geef ik een acht.”

“Ik kom uit Leiden. Een pokke-eind, maar ik vind het hier gewoon gezellig!”

Een andere eerstejaars die we treffen kwam per ongeluk in Enschede terecht. “Ik wilde eigenlijk in Nijmegen studeren, maar dat is niet gelukt.” Toch bleek het tot nu toe geen vervelende wending. “De introductie bevalt heel goed. Ik geef Enschede een negen!”

Een fucking tien

“De zon zien opkomen in Enschede, prachtig!” Een nieuwbakken UT-student beschrijft hoe hij op dag twee van de Kick-In zijn hoogtepunt beleefde. “Als vanavond niet nog beter wordt.” Hij doorkruiste het hele land voor z’n studie. “Ik kom uit Leiden. Een pokke-eind, maar ik vind het hier gewoon gezellig! En ik wilde echt ergens anders studeren, ver van mijn ouders.” Zijn cijfer? “Een fucking tien, gast!”

Nog een dag kunnen ze (after)partyen en uitslapen, daarna moeten de studenten toch echt aan de bak. Hopelijk is die Enschedese schooltijd net zo mooi als het introductiefeestje.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.