Verkeer
Stuur appje
Zoek

Sporters halen deze week in Hengelo geld op voor 'vergeten kinderen'

Tour dextravaganza
Voor het vijfde jaar op rij zamelen sportievelingen uit deze regio geld in voor de stichting Het Vergeten Kind.
Beeld: Het Vergeten Kind

Voor het vijfde jaar op rij zamelen sportievelingen uit deze regio geld in voor de stichting Het Vergeten Kind. Na Parijs (2018), Keulen (2019), Wageningen (2020) en Kerkrade (2021) doet de zogenaamde Tour d'Extravaganza dit keer Hengelo aan. Donderdagmorgen in alle vroegte vertrekken hardlopers, wielrenners, wandelaars en mountainbikers voor een tocht door de omgeving.

Tour d'Extravaganza

Wat vijf jaar geleden begon als een klein clubje is inmiddels uitgegroeid naar een groep van honderd mensen die zich inzetten voor stichting Het Vergeten Kind. Dit jaar verzamelen hardlopers, wielrenners, wandelaars en mountainbikers uit het hele land zich in Hengelo om geld op te halen voor dit doel. Iedere deelnemer moet minstens 500 euro ophalen; iedereen mag zelf een manier bedenken om dit bedrag bijeen te sprokkelen.

Stichting Het Vergeten Kind

Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen die opgroeien in gezinnen die met zware problemen kampen, zoals verslaving of grote schulden. Als gevolg hiervan worden deze kinderen verwaarloosd of mishandeld.

Peter Hefti, de Hengelose coördinator van de mountainbikegroep, vertelt dat ze het opgehaalde geldbedrag van vorig jaar willen overtreffen: "Vorig jaar zamelden we ruim 105.000 euro in. Tot nu toe zitten we boven de 75.000 euro", aldus Hefti. "Met dit geld wil Het Vergeten Kind een tweede 'Happy Hotel' bouwen op de Veluwe."

Het Glazen Huis

Dinsdag werd bekend dat de 3FM-actie Het Glazen Huis in december eveneens geld gaat inzamelen voor Het Vergeten Kind.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.