Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Tour d'Extravaganza: vier dagen sporten voor kinderen in nood

De Tour d'Extravaganza is op donderdag 15 september bij het Van der Valk Hotel in Hengelo van start gegaan. De deelnemers begonnen goedgemutst aan hun sportieve vierdaagse. 1Twente was erbij.

Tour d'Extravaganza

Van 15 tot en met 19 september halen de bijna honderd deelnemers geld op voor stichting Het Vergeten Kind. Vier dagen lang werken zij zich al wandelend, hardlopend, wielrennend of mountainbikend in het zweet om zoveel mogelijk geld op te halen voor kinderen in een moeilijke thuissituatie.

Tour dextravaganza
Lees ook
Sporters halen deze week in Hengelo geld op voor 'vergeten kinderen'

Gescheiden ouders

Alle deelnemers hebben zo hun eigen redenen waarom het voor hen belangrijk is om mee te doen. "Mijn ouders zijn gescheiden toen ik zeven was en daardoor heb ik niet altijd de liefde en aandacht gekregen die ik nodig had", vertelt Robin Kolen, de coördinator van de wandelgroep. "Ik ben ook nooit op vakantie geweest, dus dat er nu een mogelijkheid is voor kinderen dat ze toch op vakantie kunnen, doordat wij ons voor hen inzetten, dat vind ik fantastisch."

“Er zijn in Nederland zoveel kinderen die het niet allemaal even goed hebben, dus laten we daaraan een steentje bijdragen.”

Gevoelige snaar

Leon Smeets staat klaar om de sporters op te vangen wanneer ze er - zowel fysiek als mentaal - even helemaal doorheen zitten. Als hem wordt waarom hij Het Vergeten Kind zo'n belangrijk vindt, raakt de interviewer een gevoelige snaar. "Er zijn in Nederland zoveel kinderen die het niet allemaal even goed hebben, dus laten we daaraan een steentje bijdragen", aldus Smeets.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.