Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

'Is een ritje op de Hengelose kermis nog te betalen?'

Je hebt tijdens het tanken of boodschappen doen vast al gemerkt dat de prijzen zijn gestegen. Maar hoe zit het met de Hengelose Lambertuskermis? Wij gingen de straat op en vroegen de bezoekers of de gemiddelde attractie nog te betalen is.

Prijsstijging

Waar zogeheten 'kindervermaakzaken' vorig jaar nog maar 1,50 euro voor een ritje mochten vragen, staat deze grens momenteel op 2 euro. Ook de grotere attracties zijn een stuk prijziger geworden: vorig jaar hoefde je hier maar 2,50 euro voor te betalen en inmiddels kost een ritje in deze attracties ook al 4 euro. Voor nog uitdagendere attracties, denk aan de Airborne (in de volksmond 'Booster'), mogen exploitanten zelfs 6 euro vragen.

Exploitanten

De Gemeente Hengelo verklaart dat de exploitanten al jarenlang aangaven dat de prijzen die de gemeente in het verleden vaststelde nauwelijks rendabel bleken. Daarom heeft Hengelo dit jaar besloten om de prijzen te verhogen. Toch beweren op het gemeentehuis dat de Hengelose Lambertuskermis nog steeds één van de goedkoopste kermissen in de regio is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.