Verkeer
Stuur appje
Zoek

Pure Energie stopt aan het einde van het seizoen als hoofdsponsor van FC Twente

WOUT BRAMA 2021 2022 EMIEL MUIJDERMAN
Na zeven jaar hoofdsponsor te zijn geweest, zwaait Pure Energie aan het einde van dit seizoen af
Beeld: Emiel Muijderman

FC Twente moet op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Pure Energie stopt er aan het einde van het seizoen mee. Het bedrijf voor groene energie prijkte de afgelopen zeven jaar op de borsten van de spelers.

Zeven bewogen jaren, stelt de club in een persbericht. Algemeen directeur Paul van der Kraan spreekt zijn waardering uit voor het jarenlange sponsorschap van het bedrijf. “Het is jammer dat Pure Energie na jarenlange steun aan FC Twente afscheid neemt als hoofdsponsor. FC Twente dankt Pure Energie niet alleen voor de jarenlange financiële steun, maar wil ook de waardering uitspreken voor de wijze van samenwerking."

Aanspreekbaar in moeilijke jaren

Van der Kraan vervolgt: "Pure Energie heeft zich nooit bemoeid met het gevoerde beleid van de club en was altijd aanspreekbaar met name in de moeilijke jaren na de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie en tijdens corona. Het is mooi dat een regionaal bedrijf zolang verbonden is geweest aan een regionale club en we hopen Pure Energie nog lang als supporter welkom te mogen heten in De Grolsch Veste.”

'Zijn en blijven supporter'

Andersom bedankt Pure Energie uit monde van directeur Marcel Bovenmars de club voor een prettige samenwerking. "We zijn er blij mee - en trots op - dat we al die jaren de club konden blijven steunen."

“Zoals de trouwe supporters van FC Twente er ook in goede en slechte tijden staan zijn wij ook sponsor gebleven toen FC Twente degradeerde naar de eerste divisie. Daarna zijn we getuige geweest van een wederopstanding die het gevolg is van goed beleid van de directie en bijbehorend toezicht door de Raad van Commissarissen. En de resultaten van het huidige FC Twente worden natuurlijk alleen maar op het veld gerealiseerd dankzij de onvoorwaardelijke steun van de beste supporters van Nederland. Wij waren, zijn en blijven supporter van FC Twente.”

Genoeg tijd

Pure Energie maakt het besluit om te stoppen bewust vroegtijdig bekend, zodat de club genoeg tijd heeft om een nieuwe hoofdsponsor te zoeken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.