Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Scouting St. Christoffel gebruikt Vrijwilligersmarkt Hengelo om aan handjes te komen

Het nijpende vrijwilligerstekort is een toenemend probleem voor verenigingen in Hengelo. Scouting St. Christoffel is zo'n vereniging. Door dit tekort is het voor hen onder meer lastig om activiteiten te plannen. Donderdag 6 oktober stond de club op de Hengelose Vrijwilligersmarkt en eerder die dag was welpenleider Ruben Brüggink te gast in 1Twente Vandaag.

Verlies vrije tijd

Brüggink: "Iets dat mensen tegen kan houden om zich aan te melden als vrijwilliger kan het verlies aan vrije tijd zijn." Maar volgens Brüggink gaat het om maximaal twee uurtjes per week: "Alleen met het plannen van de jaarlijkse zomer- en winterkampen ben je een paar dagen wat drukker, maar dat is het ook wel."

icon_main_info_white_glyph

Vijftig organisaties

Vijftig Hengelose organisatie waren donderdag 6 oktober present op de Hengelose Vrijwilligersmarkt in Schouwburg Hengelo. Welzijnswethouder Marie-José Luttikholt verrichtte de opening. Zij stipte daarbij het belang van vrijwilligerswerk aan en prees het initiatief van deze jaarlijkse vrijwilligersmarkt, georganiseerd door Wijkracht Vrijwilligerswerk Hengelo. Coördinator Else de Feber overhandigde aan de wethouder een speciaal voor deze vrijwilligersmarkt gemaakte glossy met de titel ‘De kracht van… Vrijwilligers’.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.