Verkeer
Stuur appje
Zoek

Oekraïense pianist haalt geld op voor vaderland in benefietconcert

Pisarenko concert Natalie Lafranchi
Pisarenko behoort tot de absolute wereldtop en is één van de voornaamste pianisten in de wereld
Beeld: Natalie Lafranchi

De Oekraïense pianist Vitaly Pisarenko verzorgt zaterdag 8 oktober een benefietconcert in de Waterstaatskerk in Hengelo voor zijn vaderland. De opbrengst van het concert gaat naar een goed doel in Oekraïne.

Wereldtop

Pisarenko behoort tot de absolute wereldtop en is één van de voornaamste pianisten in de wereld. De pianist speelt werken van Schubert en Liszt. De pianist won in 2008 het gerenommeerde Internationaal Franz Liszt Pianoconcours. Het optreden op zaterdag maakt onderdeel uit van de concertreeks Holland Piano Series.

Benefiet

De 35-jarige pianist begon zijn muzikale opleiding op de conservatoria in Kiev en Charkov. Ook studeerde hij op het prestigieuze conservatorium van Moskou. De opbrengst van het concert komt ten goede aan een muziekschool in de Oekraïense hoofdstad Kiev: “Het is de muziekschool waar Vitaly zijn eerste lessen kreeg. Je kunt eigenlijk zeggen dat de cirkel nu rond is”, zegt organisator Santiago Costa.

Vluchtelingen

Bij het optreden zijn ook 120 Oekraïense vluchtelingen uitgenodigd die in de opvanglocaties in Almelo, Hengelo en Enschede verblijven. Naast de concerten verzorgt Pisarenko op zondag een masterclass. Deze wordt gegeven in de concertzaal van het Conservatorium ArtEZ in Zwolle. Kaarten zijn te bestellen via de website.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.