Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Groene Lintje voor Herman Mulder, drijvende kracht achter Heemtuin Hengelo

20221010 herman mulder heemtuin groene lintje 2
Herman Mulder met fractievoorzitter Agnes Booijink.
Beeld: GroenLinks Hengelo

Herman Mulder, één van de drijvende krachten achter de Hengelose Heemtuin, heeft zondag 9 oktober het Groene Lintje in ontvangst mogen nemen. Het Groene Lintje wordt jaarlijks uitgereikt door GroenLinks Hengelo aan een Hengeloër die zich 'inzet voor een groener Hengelo, op wat voor grote of kleine manier dan ook'.

Verbinder

Henro Veijer, bestuurslid van GroenLinks Hengelo, motiveert de keuze voor Herman Mulder moeiteloos: "Herman is al jaren een van de drijvende krachten achter de Heemtuin en weet jong en oud te enthousiasmeren voor de natuur. Hij gaat uit van mogelijkheden en weet mensen te verbinden."

Tijdens zijn gebruikelijke zondagmiddagwandeling werd Herman door vrouw en vrienden naar de Weusthagschool gelokt, waar leden van GroenLinks en vrienden en vrijwilligers van de Heemtuin hem stonden op te wachten. Herman lacht: "Vorige week was er al een verdacht telefoontje. Vanochtend moest er opeens een extra rugzak mee tijdens de wandeling en de route was ook wel erg kort, wat ik ook verdacht vond."

icon_main_info_white_glyph

Heemtuin

De Heemtuin draait volledig op vrijwilligers, die het behoud en de bescherming van inheemse planten en bomen van het grootste belang vinden. De Heemtuin aan de Van Alphenstraat 15a is de hele zomer vrij toegankelijk. Vrijwilligers van het IVN houden er toezicht op de tuin en het aangrenzende Beleefbos, dat dagelijks voor ouders en kinderen toegankelijk is. Hoofddoel is de natuur terugbrengen in het interessegebied van de Hengelose bevolking en dan met name kinderen. Het basisonderwijs kan hier terecht voor de broodnodige natuurbeleving. De grote pleitbezorger van deze heemtuin verdient wat GroenLinks betreft dan ook het Groene Lintje.

Wielrenners

Deze onderscheiding had Mulder niet zien aankomen. Hij is een man die graag op de achtergrond opereert en betrekt dan ook graag anderen bij z'n uitverkiezing: "Net als winnende wielrenners en scorende voetballers wil ik daarom zeggen: dit komt natuurlijk het hele team toe!"

Na een kort woordje van GroenLinks-voorzitter Henk Marijt en raadslid Agnes Booijink kreeg Herman Mulder het Groene Lintje opgespeld door Clementine Maathuis, de winnares van vorig jaar.

Clementine Maathuis Ernst Bergboer
Lees ook
Kledingruiler Clementine Maathuis ziet Groen Lintje als blijk van erkenning
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.