Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Atletiekvereniging MPM daagt Hengeloërs uit om te racen tegen de Wavelight

Hengelose hardlopers kunnen vanaf dit weekend oefenen met de zogenoemde Wavelight, een goot met lampjes rondom de baan atletiekbaan in het FBK Stadion. De lampjes geven een bepaald tempo aan, zodat elke hardloper precies weet hoe hard-ie gaat of hard-ie zou moeten gaan.

Sifan Hassan

Wie in het FBK-stadion loopt, zou het waarschijnlijk niet eens opvallen: een nietszeggende witte goot langs de atletiekbaan. Maar met één druk op de knop gaan lampjes in de goot branden, en niet allemaal tegelijk, maar de een na de ander flitst aan en even later weer uit. Alsof er een lichtgevende slang langs het gravel vliegt. Comitévoorzitter baanwedstrijden Henk Koopman van MPM is blij met de installatie: “We gebruiken hem bij trainingen, maar ook bij wedstrijden. Tijdens de FBK-Games heeft Sifan Hassan het wereldrecord op de 10.000 meter verbroken mede dankzij de Wavelight.”

Tempo vasthouden

Het systeem is gekocht door gemeente Hengelo, MPM en de FBK-Games. De Wavelight werkt met verschillende gekleurde lampjes, die parallel langs de baan lopen. De lampjes volgen een ingestelde rondetijd, waardoor de hardloper kan zien of hij zijn tempo moet verhogen of vertragen om exact die tijd te lopen. Volgens trainer Ronald Rumawatine valt het trainingsmiddel goed in de smaak: “We gebruiken hem regelmatig om te kijken waar we staan in de training. Je leert ook het tempo vast te houden zonder steeds op je horloge te hoeven kijken”, zegt de trainer.

Voor alle Hengeloërs

De komende twaalf maand worden er iedere maand trainingen georganiseerd met de Wavelight. Iedere Hengeloër kan zich aanmelden om mee te trainen. “Twee trainingen zijn door de Atletiekunie erkend als wedstrijd, waarbij de gelopen rondetijden gelden voor plaatsing voor andere wedstrijden”, aldus Koopman.

Op zondag 16 oktober wordt de eerste training gehouden. Mensen die mee willen lopen kunnen zich aanmelden via de website van Atletiek.nu.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.