Verkeer
Stuur appje
Zoek

Vragen(v)uurtje bij FC Twente: Casper Staring leeft op grote voet en waar is de kip?

Casper Staring en Max Bruns waren te gast bij een persconferentie georganiseerd door de Kidsclub van FC Twente. De spelers kregen een aantal mooie vragen op zich afgevuurd en dat leidde tot antwoorden op de vragen waar je ze 's nachts voor wakker mag maken en wat ze zouden doen als voetbal niet bestond.

Bruns en Staring kwamen dit seizoen op het veld nog niet heel vaak in actie, maar zijn bij de persconferentie in bloedvorm. Onder de bezielende leiding van 'perschef' Loed ten Cate, geven ze moeiteloos antwoord op de originele vragen die de leden van de FC Twente Kidsclub op ze afvuren.

Slaperige hobby

Zo wil één van de jonge journalisten graag weten waar de spelers 's nachts voor wakker gemaakt mogen worden. Bruns hoeft er niet lang over na te denken: "ze mogen mij wakker maken om mee te gaan op vakantie. Lekker naar een warm land." Ten Cate denkt er het zijne van: "Dat gebeurt dus niet, droom maar lekker verder." Het leidt tot gelach in de zaal én bij teamgenoot Casper Staring. Die zelf trouwens nergens voor wakker te krijgen is: "Als ik slaap, blijf ik eigenlijk liever slapen."

Dat hij waarde hecht aan zijn bedrust wordt later nogmaals bevestigt. Op de vraag wat de heren het liefst doen in hun vrije tijd, komt Staring weer met slapen op de proppen. "Dat is ook wel lekker in je vrije tijd." Al ligt hij niet hele dagen in bed. De middenvelder heeft nog andere favoriete bezigheden: "Ik ben graag met mijn familie. Spelletjes spelen, gewoon een beetje ouwehoeren. Gamen met vrienden vind ik ook leuk om te doen."

Leesvoer voor Bruns

Max Bruns krijgt de lachers op zijn hand als hij perschef Loed te slim af is. Na de vraag uit de zaal of de spelers veel lezen, bekent hij eerlijk dat hij dat te weinig doet en wel wat meer zou mogen lezen. "Maar", vraagt Ten Cate zich af, "als je leest, wat lees je dan?" "Boeken," reageert Bruns kort maar krachtig. Nadat iedereen uitgelachen is, vult hij het nog wel aan. Zo blijkt hij graag actieboeken te lezen. "Boeken waar wat in gebeurt. Dat houdt mijn aandacht wel vast."

Dan wordt de vraag nog even teruggesteld aan de vragensteller van dienst. Die heeft zelf duidelijk favoriet leesvoer: "Donald Duck."

2022 10 12 KIDSCLUB PERSCONFERENTIE MAX BRUNS STILL
Max Bruns
Beeld: Still uit video

Waar is de kip?

Een terugkerend thema deze middag is: kip. En dat heeft alles te maken met de woonplaats van Casper Staring. De middenvelder komt uit Barneveld en dat wordt ook wel het kippendorp genoemd. Maar als de sportmaaltijden van FC Twente ter sprake komen, blijkt de kip plots verdwenen. Letterlijk.

Bruns en Staring leggen uit dat de spelers voor wedstrijden vaak pasta of rijst te eten krijgen, maar dat daar sinds kort geen kip meer bij zit. De nieuwe voedingsdeskundige heeft het van het menu gehaald. Er zit zelfs helemaal geen vlees meer bij. Maar, bij vroege wedstrijden zijn er wel pannenkoekjes.

Na de wedstrijd is de keuze een stuk gevarieerder, zo blijkt. Staring somt op: "wraps, shoarma." "En sushi", vult Bruns aan.

Schoenmaat

Aan originele vragen geen gebrek tijdens deze persconferentie. Zo wil iemand graag weten wat de schoenmaat van beide spelers is. Staring blijkt op de grootste voet te leven met zijn maat 45, ten opzichtige van de maat 42,5 van Max Bruns.

Er is een reden dat de vragensteller dit wil weten: "Heeft het voordelen als je grote voeten hebt?" En die zijn er volgens Casper wel. "Soms wel, dan kun je net met je teen nog even die bal wegtikken." En dan blijkt dat hij ze ook wel eens als wapen in de strijd worden gooit. "Voor sommige jongens is het vervelend als je op hun tenen gaat staan, dat vinden ze dan net niet leuk met die 45," lacht hij.

2022 10 12 KIDSCLUB PERSCONFERENTIE CASPER STARING STILL
Casper Staring en gespreksleider Loen ten Cate
Beeld: Still uit video
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.