Verkeer
Stuur appje
Zoek

Max Bruns verlengt contract bij FC Twente tot medio 2026

240126 bruns FCTWENTEMEDIA
Beeld: FC TWENTE MEDIA

Max Bruns heeft vrijdag zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij FC Twente. De 21-jarige verdediger tekende een verbintenis, die ingaat per 1 juli 2024 en loopt tot de zomer van 2026 met de optie voor nog een seizoen. Daarmee eindigt de week die begon met de rode kaart tegen NEC toch nog positief.

Vertrouwen

“Ik ben blij met mijn nieuwe contract en het vertrouwen dat ik van de club krijg”, vertelt Max Bruns. “Ik ben als jeugdspeler bij FC Twente gekomen en wanneer je dan als jongen uit de regio je contract mag verlengen, kun je alleen maar extra trots zijn. De komende tijd wil ik een volgende stap zetten bij de club, want ik ben hier nog lang niet uitgeleerd. Het vertrouwen dat ze hebben wil ik graag terugbetalen.”

icon_main_info_white_glyph

Jongen van de streek

Max Bruns speelde in de jeugd van MVV ’29 uit Harbrinkhoek. Hij maakte op jonge leeftijd de overstap naar de jeugdopleiding van FC Twente. In februari 2021 maakte Bruns zijn debuut in de Eredivisie voor FC Twente tijdens de uitwedstrijd tegen PSV. Bruns speelde tot dusver 25 officiële wedstrijden voor de club.

Potentie

Technisch directeur Arnold Bruggink: “Max is een verdediger waar wij veel potentie in zien. Hij heeft alles in zich om uit te groeien tot een vaste basisspeler bij FC Twente. Hij heeft deze contractverlenging dan ook helemaal zelf afgedwongen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.