Verkeer
Stuur appje
Zoek

Drie Hengelose horecabazen slaan handen ineen bij programmering in Prins Bernhardplantsoen

Drie Hengelose horecaondernemers gaan het Prins Bernhardplantsoen kleur geven. Erwin Kwakman (Muziekcafé De Cactus), Ferry Rollman (Eetcafé de Blauwe Engel) en Clemens Falkmann (Paviljoen de Ontmoeting) hebben samen de stichting Evenementen in het Park opgericht en in de donkere dagen voor Kerstmis staat het eerste feestje op de agenda: Kerst in het Park.

Poetin

Evenementen in het Park, Kerst in het Park. Het zijn allemaal nogal voor de hand liggende namen, maar volgens Erwin Kwakman is het dan ook bijzonder voor de hand liggend om het park vaker te gebruiken voor feestjes in een sfeervolle setting: "Ferry, Clemens en ik liepen al langer met het idee om dit te gaan doen, maar toen gooide corona roet in het eten en hadden we allemaal onze eigen sores." Hij glimlacht: "Nog steeds vormt corona een reële bedreiging, maar ik denk dat de kans dat Poetin rare dingen gaat doen momenteel groter is. We gaan dus gewoon beginnen nu."

Perfecte combi

Volgens Kwakman vormt het drietal een perfecte combi: "We zitten elkaar niet in de weg met onze eigen zaken, omdat we verschillende doelgroepen bedienen. En dat is hierbij juist onze kracht. We hebben alle drie kennis van verschillende onderwerpen. Kort gezegd: Clemens heeft de prachtige locatie, Ferry weet alles van lekker eten en ik van goede muziek."

Artikel gaat verder onder de foto

Erwin Kwakman Ernst Bergboer
"Nog steeds vormt corona een reële bedreiging, maar ik denk dat de kans dat Poetin rare dingen gaat doen momenteel groter is."
Beeld: Ernst Bergboer / 1Twente

Kerstmiddag

De mannen trappen af met Kerst in het Park, een vierdaags festijn van 21 tot en met 24 december, dat zich afspeelt in en rond een tent waar ruim duizend mensen in kunnen. "Op woensdag 21 december richten we ons op de jeugd, op donderdag 22 en vrijdag 23 december houden we een bedrijvenkerstborrel en op zaterdag 24 december sluit het trio aan bij de fameuze kerstmiddag, die al sinds jaar en dag in de Hengelose binnenstad wordt gehouden. Kwakman: “Zowel De Cactus, De Ontmoeting als De Blauwe Engel zijn niet ingericht op zulke feesten. Daarom is het zo mooi dat we vanaf nu activiteiten groots kunnen concentreren op één plek.”

icon_main_info_white_glyph

Kerst in het Park

Erwin Kwakman: “We trappen woensdag 21 december af met een grote kinderdisco waarbij ranja en frites bij de tickets zijn inbegrepen. Donderdag 22 en vrijdag 23 december staat er van 16.00 uur tot 20.00 uur een bedrijvenborrel op de rol en de winterbarbecue wordt aangestoken voor een lekkere hap. Donderdag wordt de livemuziek verzorgd door Ransom en vrijdag is het de beurt aan Million Miles. We mikken op vooral bedrijven en sportteams die gezamenlijk een gezellige kerstborrel met elkaar willen drinken. De tent wordt luxueus en professioneel ingericht, met natuurlijk een feeërieke kerstsfeer.”

Blijvertje

Kerst in het Park moet een blijvertje worden. En het moet de opmaat vormen voor veel meer van dit soort festivals, vertelt Kwakman: "We zouden iets kunnen doen op Koningsdag en Hemelvaart, een bokbierfestijn en midden in de zomer Cactusville, een soort Tuckerville, maar dan kleiner en aan een kleinere vijver. Ideeën genoeg! Wij kennen elkaar als horecaondernemers al jarenlang. Het is mooi dat we op deze manier onze ervaring en kennis kunnen bundelen. Samen sta je met zoiets veel sterker.”

Om Kerst in het Park te kunnen houden hebben de mannen de stichting Evenementen in het Park in het leven geroepen. De gemeente Hengelo is enthousiast over de plannen, de vergunning gaat er komen. Kwakman: “De gemeente opperde zelfs om er een kerstmarkt omheen te organiseren. Dat vonden wij voor nu nog iets te vroeg, maar dat is zeker iets voor de toekomst."

'We hopen op z'n minst quitte te draaien'

De mannen hebben een stichting opgericht om op die manier op den duur ook subsidie aan te kunnen vragen voor evenementen, vertelt Kwakman: "We gaan hier niet rijk van worden. We willen vooral samen iets moois gaan doen in het park voor mensen uit Hengelo en omstreken. Zowel eventuele winst als eventueel verlies delen we. We hopen in elk geval quitte te draaien."

icon_main_info_white_glyph

Kaarten

Tickets zijn te bestellen via www.decactus.nl of vanaf 1 november aan de bar bij Paviljoen de Ontmoeting, eetcafé De Blauwe Engel en muziekcafé De Cactus. De prijzen daarvan worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

20221024 Ferry Rollman Clemens Falkmann Erwin Kwakman Hengelo
Ferry Rollman, Clemens Falkmann en Erwin Kwakman (vlrn) zijn al helemaal in kerststemming.
Beeld: Ernst Bergboer / 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.