Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose horecaman Jan Tibben (73), die kleinkunstenaars een podium gaf, overleden

Jan Tibben Linkedin Hengelo
Jan Tibben is 73 jaar geworden.
Beeld: LinkedIn

In zijn woonplaats Hengelo is de bekende horecabaas Jan Tibben in de nacht van donderdag op vrijdag na een kortziekbed overleden. Tibben was onder meer bekend als eigenaar van de Kleine Kunst en Cactus. Hij is 73 jaar geworden.

Cactus en Kleine Kunst

Tibben gold als een van de bekendste Hengelose kroegbazen. Hij zette zijn eerste stappen in het vak in de jaren zeventig met De Koperen Pomp aan de Pastoriestraat. Later werd het café omgedoopt tot Down Town en vervolgens tot de Cactus, zoals het nu ook nog bekend staat.

Tegenover De Cactus opende Tibben in 1992 Theatercafé De Kleine Kunst. Als liefhebber van kleinkunst liet de Hengelose kroegbaas er aanstormend talent optreden. Hij droeg ook de lokale omroep een warm hart toe: in De Kleine Kunst werd talkshow Onder Vuur van het toenmalige Radio Hengelo opgenomen. Ook de Top 1000 is er meerdere keren opgenomen. Inmiddels is café Three Musketeers in het pand gevestigd.

Ongelijke strijd

In de Tubantia wordt Tibben geroemd om zijn visie als horecaondernemer. Ondanks zijn pensioen, volgde hij de ontwikkelingen in de binnenstad nog op de voet. De Hengeloër voerde sinds afgelopen zomer een ongelijke strijd tegen zijn ziekte. Hij laat een echtgenote en twee kinderen uit een eerdere relatie achter.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.