Verkeer
Stuur appje
Zoek

Nieuwe ‘museumbus’ brengt scholieren gratis naar Enschedese musea: ‘Ze hebben de bus zelf ontworpen’

Gratis met de bus naar Rijksmuseum Twenthe of de Museumfabriek in Enschede. Klassen van basisscholen, middelbare scholen en het mbo-onderwijs in de regio kunnen zich vanaf deze week aanmelden en worden dan opgehaald voor een educatief uitje bij één van de musea. Basisschoolleerlingen door heel Twente en een deel van de Achterhoek hebben meegeholpen aan het ontwerpen van de vrolijke museumbus.

Er is lang nagedacht over hoe de bus eruit moest zien en wie ‘m zou ontwerpen. “Aangezien de museumbus draait om de leerlingen, hebben wij de kinderen zelf gevraagd om een ontwerp te maken”, zegt directeur van beide musea Arnoud Odding. “Hiervoor hebben wij een ontwerpwedstrijd uitgeschreven.”

De organisatie besloot om meerdere elementen uit verschillende tekeningen te halen. Hieruit is het ontwerp van een felgekleurde, vrolijke museumbus ontstaan.

Educatief programma

De Enschedese musea bieden educatieve programma’s aan voor de leerlingen van het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. Deze programma’s gaan over verschillende onderwerpen zoals kunst, cultuur, geschiedenis, natuur, wetenschap en techniek.

Hoe het werkt? “Je meldt je als klas of school aan voor een educatief programma”, legt Odding uit. “Via de website van het Rijksmuseum Twenthe of de Museumfabriek zie je wat wij bieden. Je klikt het programma aan én de optie voor gratis vervoer met de museumbus. De rest regelt zich helemaal vanzelf.”

Gratis vervoer

Om de museumbus gratis aan te kunnen bieden, werken de Enschedese musea samen met busbedrijf Hartemink groep en de Almelose bedrijven VDL ETG en ETC Nederland. Tijdens de opening hebben zij, samen met museumdirecteur Odding, de sponsorbijdrage met een handtekening ondertekend.

icon_main_info_white_glyph

Meer informatie

Wil je de museumbus gebruiken of meer weten? Kijk dan op www.demuseumfabriek.nl of www.rijksmuseumtwenthe.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.