Verkeer
Stuur appje
Zoek

SP Hengelo: 'Winteropvang bij sportclubs en in wijkcentra bij temperaturen onder de 10 graden'

Cost g26eac64c2 1920
Vincent Mulder: “Naast de energiearmoede ervaren veel mensen de stijgende prijzen van boodschappen als een groot probleem."
Beeld: Pixabay

Om Hengeloërs tegemoet te komen die hun huizen niet meer warm durven te stoken vanwege de explosief stijgende energieprijzen wil de SP Hengelo dat er opvangmogelijkheden komen in de buurt. "Je zou eraan kunnen denken om bij buitentemperaturen onder de tien graden de deuren van sportclubs en wijkcentra open te stellen voor deze mensen", aldus raadslid Vincent Mulder. Deze instanties zouden door de gemeente gecompenseerd moeten worden voor de extra kosten die ze daarmee maken.

Schulden

De SP-fractie dient hiertoe woensdagavond een motie in tijdens de gemeenteraadsvergadering. Mulder: “Naast de energiearmoede ervaren veel mensen de stijgende prijzen van boodschappen als een groot probleem. Bij de huidige inflatie van 14 procent raken steeds meer mensen in de schulden. Zij draaien dan vaak de verwarming op de laagste stand om verdere ellende te voorkomen. Dat laatste wordt een probleem wanneer de temperaturen buiten rond of onder het vriespunt raken.”

Compensatie

Als het aan de SP Hengelo ligt, worden buurt- en wijkcentra net als sportkantines en ook het stadhuis daarom extra opengesteld. Op tijden dus, dat ze normaal gesproken dicht zijn. Om dit financieel mogelijk te maken, stelt de SP in een andere motie voor om buurt- en wijkverenigingen en sportverenigingen vanuit een energiefonds te compenseren voor de extra gemaakte kosten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.