Verkeer
Stuur appje
Zoek
Energie gaspit energiearmoede toeslag hengelo enschede pixabay

Hengeloos Peil over 'Verwarm Hengelo', ofwel hoe houden we ons warm deze winter?

Hengeloos Peil maart 2021
Hengeloos Peil wordt maandelijks opgenomen in de Hengelose bieb.
Beeld: 1Twente

De november-aflevering van Hengeloos Peil staat in het teken van de energiekostenstijging en hoe Hengeloërs daarmee omgaan. Publiek is op maandag 21 november welkom bij de opnames in de bieb aan de Beursstraat en op vrijdag 25 november is Hengeloos Peil op tv te zien.

Verwarm Twente

Aan tafel bij presentator Niels Veurink zitten om te beginnen journalisten Henk ten Harkel en Wilco Louwes om namens 1Twente uitleg te geven over het project 'Verwarm Twente'. De streekomroep haalt de komende tijd aan de hand van onder meer een enquête informatie op uit zowel Hengelo als Enschede over hoe mensen omgaan met de stijgende energiekosten. Hoe hoog zijn de daadwerkelijke kosten, heeft iemand recht op compensatie, hoe bespaart men op de kosten?

Achilles'12 en Cliëntenraad

In het tweede gesprek schuiven aan de penningmeester van Achilles'12 Cristian Kamphuis en voorzitter Njusja Horsthuis van de Cliëntenraad Minima en WMO Hengelo. 1Twente Hengelo heeft deze wijk uitgekozen als 'focuswijk'. Met Kamphuis en Horsthuis bekijken we de specifieke uitdagingen van een wijk die deels is vernieuwd en deels nog aan vernieuwing toe is. De voetbalclub staat juist in deze lastige periode voor de keuze, vertelt Kamphuis: "Gaan we voor verbouw of nieuwbouw van de accommodatie?"

Warme Winter Woonkamer

In het derde gesprek vertelt biebmedewerker Bastiaan van den Berg over de Warme Winter Woonkamer, een initiatief van de bieb om mensen die de kachel thuis uitlaten toch een warme plek te bieden.

“We staan juist in deze lastige periode voor de keuze: verbouw of nieuwbouw van de accommodatie.”

Gasten zijn welkom

De opnames van Hengeloos Peil, de maandelijkse talkshow van 1Twente Hengelo, beginnen om 19.00 uur. Gasten zijn welkom vanaf 18.45 uur in de Hengelose bieb. Op vrijdag 25 november is de uitzending te zien van 22.00 tot 23.00 uur op het tv-kanaal van 1Twente.

Stadsdichter Wouter Munsterman en zangeres Maks ten Tusscher

Stadsdichter Wouter Munsterman sluit het programma af met een puntdicht. Daarin vat hij de avond samen in een puntig stuk poëzie. De muziek wordt deze avond verzorgt door zangeres Maks ten Tusscher.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.