Verkeer
Stuur appje
Zoek

PvdA Hengelo: 'Verschraling voorzieningen past niet bij stad die naar 100.000 inwoners wil groeien'

20221118 abn amro hengelo dicht FRANKLIN VELDHUIS
In het ABN Amro-filiaal aan de Beursstraat brandt nog wel licht, maar klanten zijn er niet langer welkom.
Beeld: Franklin Veldhuis / 1Twente

Twee banken die de deuren onlangs achter zich hebben dichtgetrokken, het verdwijnen van de servicebalie op het NS-Station en het mogelijk sluiten van de huisartsenpost in de nachtelijke uren volgend jaar. De PvdA Hengelo vindt dat een stad die de mond vol heeft van groeien naar 100.000 inwoners dit niet zou moeten laten gebeuren.

Bedrijfseconomische aspecten

PvdA-fractievoorzitter Vincent ten Voorde heeft hierover dan ook vragen gesteld aan het college van B en W: "Na sluiting van het filiaal van de ING-Bank in Hengelo begin vorig jaar is sinds twee maanden ook het kantoor van de ABN Amro in onze stad gesloten. Door de regiodirecteur worden bedrijfseconomische aspecten aangevoerd als reden voor deze sluiting." Nu moeten klanten van de bank naar Enschede rijden als ze iemand van de bank in levende lijve willen spreken.

Seniorenraad Hengelo

Ten Voorde: "Door de voorzitter van de Seniorenraad Hengelo wordt terecht aangemerkt dat voor Hengelose oudere de afstand om zaken op kantoor te regelen steeds groter wordt. Wij delen deze zorg als fractie."

Een stad met ruim 83.000 inwoners verdient wat Ten Voorde betreft 'goede, bereikbare en toegankelijke voorzieningen, in het bijzonder voor senioren en kwetsbare inwoners'. "Met betrekking tot deze voorzieningen zien we nu ontwikkelingen die ons zorgen baren."

Politieke ambitie

Hij wil van het college van B en W weten of zij de ontwikkelingen ook zorgelijk vinden en of het college bereid is het gesprek met de banken aan te gaan om deze sluiting terug te draaien of naar een andere passende oplossing te zoeken.

Daarnaast wil hij weten hoe het college de sluitingen ziet in het licht van de politieke ambitie om de komende jaren te groeien tot 100.000 inwoners en welke acties het college concreet gaat inzetten om verdere verschraling van dit soort voorzieningen te voorkomen.

ZGT hengelo 1twente
Lees ook
Hengelose huisarts over sluiting spoedpost: 'Pijnlijke keuzes zijn onvermijdelijk'
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.