Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelo's PvdA-raadslid Daniëlle Alink verhuist naar Hardenberg en geeft zetel op

Alink danielle pvdahengelo
Alink gaat samen met haar gezin verhuizen uit Hengelo en zegt daarom haar zetel op
Beeld: PvdA Hengelo

Het Hengelose PvdA-raadslid Daniëlle Alink stopt eind januari als volksvertegenwoordiger. Dat meldt Alink in een brief aan de partijleden. Alink gaat samen met haar gezin verhuizen uit Hengelo en moet daarom haar zetel opzeggen.

Verhuizen

Alink is sinds afgelopen maart raadslid voor de sociaaldemocraten. De Hengelose gaat met haar gezin verhuizen en is daarom genoodzaakt haar raadszetel op te geven: "Ik besef mij heel goed dat door te gaan verhuizen, ik mijn zetel op zal moeten geven. Dat vind ik heel erg jammer. Ik denk dat iedereen die mij persoonlijk goed kent, weet dat dit mij echt raakt”, schrijft Alink in de brief.

Andere keuzes

“Ook besef ik mij heel goed dat ik als volksvertegenwoordiger gekozen ben door de mensen die op mij en op de PvdA gestemd hebben. Als ik een jaar geleden had geweten wat er in ons leven zou gebeuren, en wat er op ons pad zou komen, dan had ik daar andere keuzes in gemaakt”, zegt Alink.

Zes jaar actief

Alink had onder andere sport, onderwijs en sociaal domein en het armoedebeleid in haar portefeuille. Ook al is ze niet lang raadslid geweest, ze is geen onbekende in de Hengelose politiek. De fractie van de PvdA Hengelo reageert via sociale media op Alinks vertrek: “Al vanaf 2017 was zij een vaste kracht binnen het team van PvdA Hengelo. Nu ze heeft besloten Hengelo te gaan verlaten, komt daar na bijna zes jaar een eind aan. We wensen Daniëlle en haar gezin veel succes in de nieuwe fase in hun leven.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.