Verkeer
Stuur appje
Zoek

Oud-wethouder Lukas Schoonhoven vervangt ziek raadslid Laura Smit bij D66 Hengelo

Lukas schoonhoven 1 hengeloos peil
Lukas Schoonhoven was in de periode 2015-2016 wethouder in Hengelo, maar moest na negen maanden dienst zijn functie noodgedwongen neerleggen.
Beeld: 1Twente

Tijdens de raadsvergadering van woensdag 23 november is Lukas Schoonhoven benoemd tot tijdelijk opvolger van het zieke raadslid Laura Smit in de fractie van D66 Hengelo. Schoonhoven neemt Smits plek in voor een periode van zestien weken. Op 15 maart zal blijken of Smit voldoende hersteld is om haar plek weer in te nemen. Zo niet, dan kan Schoonhoven opnieuw benoemd worden voor een periode van zestien weken.

Negen maanden wethouder

Lukas Schoonhoven was in de periode 2015-2016 wethouder in Hengelo, maar moest na negen maanden dienst zijn functie noodgedwongen neerleggen vanwege gezondheidsklachten. Voor de bestuurskundige was dat destijds een hard gelag.

Ondanks zijn vertrek als wethouder bleef Schoonhoven achter de schermen nog wel een vinger in de pap houden bij de lokale tak van de democraten. Afgelopen maart stond hij bij de gemeenteraadsverkiezingen op plek 4 van de kandidatenlijst. D66 wist echter maar drie zetels te behalen.

De D66-fractie zal de komende maanden, naast Lukas Schoonhoven, bestaan uit fractievoorzitter Sebastiaan van der Pal en Remko Lulof.

icon_main_info_white_glyph

Altijd tijdelijk

Gemeenteraadsleden kunnen bij zwangerschap en bevalling of bij langdurige ziekte tijdelijk ontslag nemen. Het gaat altijd om een tijdelijk ontslag en een tijdelijke vervanging, die van rechtswege eindigen na een periode van 16 weken. Binnen één zittingsperiode kan een lid overigens drie keer gebruikmaken van dit recht.

Lukas schoonhoven 1 hengeloos peil
Lees ook
Oud-wethouder Lukas Schoonhoven wil als 'ouwe rot' de raad in
20221123 laura smit D66 HENGELO
Laura Smit heeft zich vanwege ziekte tijdelijk teruggetrokken uit de fractie van D66 Hengelo.
Beeld: 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.