Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Nieuwe uitdaging: Sportaal-directeur vertrekt eind dit jaar bij sportbedrijf in Enschede

20221129 Bas Morsink Sportaal 1 Twente Vandaag
Bas Morsink vertrekt als directeur-bestuurder bij Sportaal.
Beeld:

Directeur-bestuurder Bas Morsink verlaat per 31 december Sportaal. Morsink is sinds de oprichting in 2016 betrokken geweest bij het verzelfstandigde Enschedese sportbedrijf. Onder zijn leiding heeft Sportaal zich ontwikkeld van een beheer- en onderhoudsbedrijf in de sport, naar een organisatie die voor zichzelf ook een taak weggelegd ziet om sporten onder Enschedeërs te stimuleren.

Volgens een persbericht van Sportaal is er een nieuwe uitdaging op het pad gekomen van Bas Morsink 'en daarmee een natuurlijk moment om te kiezen voor een volgende stap in zijn loopbaan'. Op 1 januari 2023 start Morsink als directeur/ontwikkelmanager van stichting De Nieuwe Rentmeester. Daar krijgt hij de opdracht om de organisatie neer te zetten en de doorontwikkeling van het Unesco werelderfgoed Veenhuizen vorm te geven.

Opvolging nog niet bekend

'We kijken terug op een zeer succesvolle samenwerking tussen de Raad van Commissarissen en de directeur-bestuurder', schrijft Sportaal. 'En we zijn trots op de resultaten die hij samen met zijn team en alle collega's van Sportaal in deze periode heeft bereikt.' Het vertrek van Morsink komt op een existentieel moment voor het sportbedrijf. De organisatie maakt weliswaar winst, maar kampt sinds de oprichting met te weinig financiële armslag om betalingsverplichtingen op lange termijn te voldoen.

ENSCHEDE AQUADROME 2 20200610 COEN KRUKKERT 2022 11 18 171716 fvly
Lees ook
Sportaal in spagaat door nieuw zwembad in Enschede: kan het sportbedrijf zelfstandig verder?

Daar komt bij dat de komende jaren ook acute financiële tekorten dreigen te ontstaan, onder meer vanwege noodzakelijke investeringen voor het vervangen van kunstgrasvelden. Daarnaast zal er structureel tonnen extra bij de exploitatie van het nieuwe zwembad moeten en kan Sportaal zelf geen lening afsluiten voor de bouw van het bad. Over de opvolging van Morsink wordt niet gezegd: 'meer informatie over de invulling van de functie directeur-bestuurder volgt'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.