Verkeer
Stuur appje
Zoek

Is uitreiking Overijsselse Vrijwilligersprijs aan Museumboerderij De Wendezoele opmaat voor meer?

Vrijwilligersprijs overijssel wendezoele
Museumboerderij Wendezoele heeft dinsdag de Overijsselse Vrijwilligersprijs gewonnen.
Beeld: Wendezoele

Museumboerderij De Wendezoele heeft dinsdag de Overijsselse Vrijwilligersprijs gewonnen. Het kan deze week dubbel feest worden voor de vrijwilligers, want ze behoren ook tot de laatste drie van een landelijke wedstrijd. Donderdag wordt bekend of ze ook die in de wacht gaan slepen.

'Trots'

De vrijwilligers van de Wendezoele kunnen hun geluk niet op: "Wat zijn we als Wendezoele trots! Vanmorgen mochten we de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2022 ontvangen. Al meer dan 25 jaar dragen de vrijwilligers samen zorg voor het prachtige Erve Brinkcate op landgoed Twickel”, schrijven de vrijwilligers op hun Facebookpagina.

20221118 dirk haan ernst bergboer
Lees ook
Dirk Haan van museumboerderij De Wendezoele uit Delden: 'Stem en help ons aan 10.000 euro!'

Museumboerderij

De Wendezoele is een museumboerderij waar het Twentse boerenleven van eind 1890 tot 1960 wordt getoond. Al 25 jaar zorgen de enthousiaste vrijwilligers voor dit op Erve Brinkcate gevestigde museum op landgoed Twickel. De vrijwilligersorganisatie is druk bezig met het vullen van de prijzenkast, want donderdag kunnen ze ook nog eens de landelijke Erfgoedvrijwilligersprijs (zie kader) in de wacht schepen. Ze zijn sowieso verzekerd van een topdriepositie.

icon_main_info_white_glyph

Erfgoedvrijwilligersprijs

De Erfgoedvrijwilligersprijs is een initiatief van het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap. Het ministerie wil op deze manier vrijwilligersorganisaties die zich inzetten voor cultureel erfgoed in het zonnetje zetten. Zo'n zestig organisaties hadden zich dit jaar aangemeld voor de prijs en uiteindelijk zijn er drie inzendingen genomineerd. Naast De Wendezoele zijn het Openluchtbad Zwolle en het Van Eesterenmuseum in Amsterdam genomineerd. De winnaar krijgt tienduizend euro en de nummers twee en drie krijgen ieder vijfduizend euro.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.