Verkeer
Stuur appje
Zoek

Kinderen halen gratis knuffels uit de kerstbomen bij Jongbloed in Enschede: “We vullen twee á drie keer per dag de bomen aan”

Een kinderdroom: knuffels plukken uit kerstbomen aan de Marthalaan. Jongbloed Fiscaal Juristen in Enschede heeft voor de jaarlijkse kerstknuffelactie de bomen in de voortuin weer opgetuigd met knuffeldieren die de kinderen gratis mee kunnen nemen.

Kinderen, ouders, opa’s, oma’s en bedrijven hebben de afgelopen weken allerlei knuffels ingezameld voor een nieuwe editie van de kerstknuffelactie. De actie begon twee jaar geleden, tijdens de coronaperiode, om de kinderen in de buurt een kleinigheidje te geven voor de feestdagen.

Aanvullen

Twee tot drie keer per dag vult Jongbloed de knuffels in de kerstbomen aan. “Je merkt dat de kinderen enthousiast worden als ze langs het bedrijfspand lopen”, vertelt Cyrilla Holkenbrink. Zij is werkzaam als officemanager bij Jongbloed Fiscaal Juristen. “De kinderen zoeken zorgvuldig een knuffel uit om mee naar huis te nemen. Heel schattig om te zien.”

Stichting Jongbloed Foundation

Wat Jongbloed met de overgebleven knuffels doet is nog niet zeker. “Ik denk dat we een aantal knuffels bewaren voor volgend jaar. Daarnaast schenken wij ook knuffeldieren aan Stichting Jongbloed Foundation.” De stichting zet zich in voor kinderen in gezinnen die het financieel moeilijk hebben. De kerstknuffelactie loopt nog tot en met vrijdag 23 december en is te bezoeken tussen 09.00 uur en 18.00 uur aan de Marthalaan 5 in Enschede.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.