Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hengelose scholen vullen kratten voor de voedselbank: 'Iedereen moet lekker eten met kerst'

221222 wooldermarke voedselbank
Groep 8 van De Wooldermarke sloot de actie woensdag 21 december af, door al het ingezamelde voedsel in kratten te pakken en naar de voedselbank aan de Beitelstraat te brengen.
Beeld: IKC De Wooldermarke

Scholen uit Hengelo, Borne en Goor hebben de afgelopen dagen voedsel ingezameld voor de Voedselbank Midden Twente. Grootste inzamelaar was IKC Slangenbeek met 71 kratten. IKC De Wooldermarke kwam tot 50.

Rijst en macaroni

Groep 8 van De Wooldermarke sloot de actie woensdag 21 december af, door al het ingezamelde voedsel in kratten te pakken en naar de voedselbank aan de Beitelstraat te brengen.

Vorige week donderdag en vrijdag togen de leerlingen 's middags langs de deuren in de Woolder Es met de vraag of bewoners iets konden missen voor de voedselbank. Op die manier werden tientallen pakken rijst en macaroni, blikken met groente en fruit en potten appelmoes ingezameld. Een van de kinderen vertelt: "We willen dat iedereen in Hengelo tijdens kerstmis een mooie maaltijd op tafel kan zetten."

IKC Slangenbeek werkte op een soortgelijke manier. Beide scholen flyerden vooraf in de wijk om bewoners te attenderen op de inzamelactie.

Andere scholen uit Hengelo die inzamelden voor de voedselbank waren IKC Sint Jan, Het Olthof, IKC Aventurijn, SvPO, Twents Vakcollege, Bataafs Lyceum, De Rank en 't Iemenschoer. De Grundel hield een kerstmarkt en de opbrengst daarvan ging eveneens naar de voedselbank.

20221208 omgekeerde supermarkt hengelo
Lees ook
Pak soep of rol koekjes over? Leerlingen van Twickel Hengelo weten er wel raad mee!

Waarom?

Joyce Weegenhuisen, voorzitter van de ouderraad van IKC de Wooldermarke, zag de afgelopen dagen ook veel nieuwe gezichten in de school: "Toen konden Hengeloërs ook al producten langsbrengen. Daar werden de brengers te woord gestaan door de jonge inzamelaars. Zij vertelden waarom we deze actie houden en wat er met de spullen gebeurt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.