Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Deze week in 'Struggles': drag queen Red Diamond over drag én jezelf zijn

Drag riley jpeg 2
Riley Moes als Red Diamond
Beeld: Sanne Hofker (ook de foto op de voorpagina)

Deze week is Riley Moes te gast in de 1Twente-podcast ‘Struggles’. Riley staat in Enschede ook bekend onder een andere naam. Regelmatig treedt hij als drag queen op onder de naam Red Diamond. Hij praat samen met Roos en Olivier over het leven als drag queen en alles wat daar bij komt kijken.

Twee kasten

Riley beschrijft hoe het is om een drag queen te zijn, wat drag überhaupt is, wat erbij komt kijken en waarom hij ermee is begonnen. "Ik zie het meer als een kunstvorm, maar het is ook een andere kant van mij. Ik heb thuis ook twee kasten, eentje voor mij en eentje voor Red Diamond."

Dikke huid

Natuurlijk wordt er over nog meer dan alleen over drag besproken. De vraag 'hoe ben je nou jezelf en wat als mensen daar wat van vinden?' komt ook ter sprake. "Mensen kijken af en toe wel raar op ja, maar dit is wie ik ben en ik ben daar trots op. Je hebt wel echt een dikke huid nodig als je drag wilt doen. Iedereen heeft er namelijk wel wat over te zeggen. Maar of ik het wel of niet doe, mensen vinden toch al wat van mij. Dus ik doe wat mij gelukkig maakt", aldus Riley Moes.

Riley Moes Ernst Bergboer
Lees ook
Riley Moes uit Enschede kent het belang van Paarse Vrijdag: 'Mijn middelbareschooltijd was een hel'

Vragenlijst

Loop jij nog rond met een ongemakkelijke vraag? Roos en Olivier hebben een nieuwe enquête opgesteld, waarin jij die vraag mag stellen. Binnenkort komt er een special online, waarin ze al deze vragen gaan beantwoorden. Ook de oude vragenlijst mag je nog steeds invullen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.