Verkeer
Stuur appje
Zoek

De dino’s komen terug op Vliegveld Twenthe met bijzondere theatervoorstelling

423235 dinosss
Organisator Tim Lammers brengt de prehistorie terug naar Enschede
Beeld: Emiel Muijderman

Wegens succes verlengd: De Tyrannosaurus Rex, Brachiosaurus of de Triceratops zijn dit jaar weer te zien op de bunkerstrip van de voormalige Vliegbasis Twenthe. Het dinospektakel was in 2019 zeer succesvol en komt dit jaar weer terug met als bonus een voorstelling van ongeveer een half uur.

De dinosauriërs zijn te bewonderen vanaf 29 juli en zullen het vliegveld weer verlaten op 3 september. “We zijn enorm blij dat het weer terugkomt, maar de uitdaging is altijd om het nog grootser te maken. Met de voorstelling die daarbij komt moet dat lukken”, aldus organisator Tim Lammers.

Succes van 2019

Dat dinosauriërs een grote populariteit hebben, bleek in 2019. Toen trokken er duizenden geïnteresseerden naar vliegveld Twente voor de prehistorische monsters. “In deze wandeling kom je net als in 2019 langs zo’n 50 dinosaurussen en kan jong en oud zich onderdompelen in de prehistorie”, zegt Lammers.

Foto dinosaurus wandeling Dinofabriek
De wandeling heeft net als in 2019 een ruim assortiment aan dinosauriërs
Beeld: Emiel Muijderman

Theatervoorstelling

Dit jaar wordt het dinospektakel grootser. Er komt een heuse theatervoorstelling waarin acteurs je meenemen in de wereld van de dinosauriërs. In de voorstelling gaat het over Professor Opa Diffeloor die met zijn laboratorium probeert om de dinosaurussen weer tot leven te wekken.

Dinofabriek
De theatervoorstelling in Utrecht
Beeld: Emiel Muijderman

In deze voorstelling komen zelfs de dinosauriërs tot leven. “We hebben deze voorstelling één keer eerder gedaan in Utrecht en toen waren de reacties positief. Dit hopen we in Enschede ook voor elkaar te krijgen”, aldus Lammers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.