Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Gemeente Hengelo nodigt inwoners uit voor jaarlijkse nieuwjaarsreceptie

Stadhuis gemeente hengelo foto emile urban
De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente Hengelo wordt gehouden in de hal van het stadhuis van 17:00 - 19:00 uur.
Beeld: 1Twente

De gemeente Hengelo nodigt inwoners van de stad uit om op donderdag 12 januari het glas te heffen op het nieuwe jaar. Vorig jaar kon de receptie niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen.

Tijdens een informele bijeenkomst in het stadhuis blikt burgemeester Sander Schelberg samen met de inwoners terug naar het jaar 2022 en kijkt hij vooruit naar het nieuwe jaar. Traditioneel worden ook een aantal Hengelose talenten in het zonnetje gezet. De nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Hengelo wordt gehouden in de hal van het stadhuis van 17:00 - 19:00 uur. Naast de burgemeester zijn ook de wethouders van de gemeente Hengelo aanwezig.

Terugblik

In het wekelijkse gemeentenieuws, kijkt Schelberg deze week al terug naar het afgelopen jaar. Zo wijst hij op de impact van de oorlog in Oekraïne op de wereld en Nederland. "Er kwam een grote vluchtelingenstroom op gang en we droegen ook in Hengelo ons steentje bij aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen."

De burgemeester van Hengelo noemt de solidariteit die vanuit de stad naar voren kwam, hartverwarmend. "Mensen brachten kleding, meubels, speelgoed en allerlei huishoudelijke apparatuur naar de opvanglocaties. Ze meldden zich aan als vrijwilliger en sommigen stelden zelfs hun huis open voor de ontheemden."

Schelberg wijst ook op de hoge inflatie die iedereen in zijn portemonnee voelt. "Voor inwoners die het al niet breed hebben, is dit een hard gelag. Het is een uitdagend vraagstuk dat ons ook de komende tijd bezighoudt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.